Αδειάσαν οι δρόμοι, η ώρα ζυγώνει αρχίζει το... Euro 2024!

Η Γερμανία και η Σκωτία συναντώνται στον πρώτο αγώνα του UEFA Euro 2024 για τον πρώτο όμιλο απόψε (14/6, 22.00).

Αδειάσαν οι δρόμοι, η ώρα ζυγώνει αρχίζει το... Euro 2024!

Μετά τον αποκλεισμό από τη φάση των ομίλων σε δύο από τις τρεις τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις, η Γερμανία θα ελπίζει να ανακαλέσει το πνεύμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 - όταν οι οικοδεσπότες του Γιούργκεν Κλίνσμαν αψήφησαν τα προγνωστικά για να φτάσουν στα ημιτελικά - καθώς θα αναζητήσει τον την τέταρτη κατάκτηση του Euro που θα αποτελέσει ρεκόρ.

Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο μετά την αντικατάσταση του Χάνσι Φλικ ως προπονητή πέρυσι, αλλά οι νίκες εναντίον της Γαλλίας και της Ολλανδίας τον Μάρτιο προοιωνίζονται ένα καλύτερο μέλλον υπό τον 36χρονο πρώην προπονητή της Μπάγερν. Η νίκη στο Μόναχο θα αυξήσει σίγουρα τις ελπίδες για μια βαθιά πορεία στο τουρνουά.

Οι ελπίδες είναι σίγουρα υψηλές στο στρατόπεδο της Σκωτίας ύστερα από μια συγκλονιστική προκριματική εκστρατεία που περιελάμβανε νίκες επί της Ισπανίας, της Νορβηγίας και της Γεωργίας.

Ο πρώτος προπονητής που οδήγησε την Tartan Army σε συνεχόμενα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ο Στιβ Κλαρκ έχει δημιουργήσει μια σταθερή ομάδα και έχει αναπτύξει ένα σύστημα που αναδεικνύει τον καλύτερο εαυτό του, όπως ο αρχηγός της Άστον Βίλα, Σκοτ Μακ Γκιν, και ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σκοτ Μακ Τόμινεϊ, ο οποίος σημείωσε επτά γκολ σε οκτώ προκριματικές εμφανίσεις. Μπορεί η ομάδα του Κλαρκ να προκαλέσει άλλη μια έκπληξη;

Πιθανές ενδεκάδες:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Κίμιχ, Ρούντιγκερ, Τα, Μίντελσταντ, Άντριχ, Κρος, Μουσιάλα, Γκουντογκάν, Βιρτζ, Χάβερτζ.

ΣΚΩΤΙΑ: Γκαν, Πόρτους, Χέντρι, Τίρνι, Ράλστον, Μακ Τόμινεϊ, Μακ Γκρέγκορ, Ρόμπερτσον, Μακ Γκιν, Άνταμς, Κρίστι.

Είπαν...

Γιούλιαν Νάγκελσμαν: «Όταν κοιτάζω τους παίκτες στα μάτια, βλέπω ότι θέλουν μια νίκη στην έδρα τους στο πρώτο μας παιχνίδι. Πραγματικά ανυπομονώ γι' αυτό. Είναι ένα πολύ ωραίο συναίσθημα. Κι εγώ είμαι λίγο νευρικός. Είναι ένα μεγάλο τουρνουά. Είναι μια ξεχωριστή στιγμή για να μπορέσω να ηγηθώ της ομάδας και της χώρας. Η Σκωτία είναι μια πολύ καλή ομάδα με πολύ τσαγανό. Παίζουν πολλές σέντρες και είναι πολύ επικίνδυνες. Οι παίκτες τους τα δίνουν όλα και ρίχνονται σε κάθε πρόκληση - αυτή είναι η νοοτροπία των Σκωτσέζων».

Στιβ Κλαρκ: «Η ευκαιρία θα είναι για όλους τους άλλους. Και για τα δύο σύνολα προπονητών και παικτών, το θέμα είναι το παιχνίδι- το θέμα είναι πώς θα εξελιχθεί το παιχνίδι. Η Γερμανία θα θέλει να κερδίσει, εμείς θέλουμε να κερδίσουμε, όλοι οι άλλοι μπορούν να απολαύσουν την ευκαιρία. Η οικογένειά μου είναι εδώ. Θα απολαύσουν την περίσταση και ελπίζω να απολαύσουν και τον αγώνα. Έχουμε προετοιμαστεί - περιμέναμε πολύ καιρό για να είμαστε έτοιμοι γι' αυτό. Δουλέψαμε σκληρά στην προετοιμασία και ελπίζω να δείτε τα αποτελέσματα στο γήπεδο».