Χάλστατ: Ένας παραμυθένιος προορισμός στην Αυστρία!

Τα παραδοσιακά ξύλινα σπίτια του 16ου αιώνα σκαρφαλωμένα σε μια στενή πλαγιά, με θέα στη λίμνη Hallstättersee και τα επιβλητικά βουνά των Άλπεων, κάνουν το τοπίο στο Χάλστατ να μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι.

Χάλστατ: Ένας παραμυθένιος προορισμός στην Αυστρία!

Το Χάλστατ (Hallstatt) βρίσκεται στην καρδιά της περιοχής Salzkammergut της Αυστρίας και φημίζεται όχι μόνο για την ομορφιά του αλλά και για τις βαθιές ιστορικές του ρίζες που χρονολογούνται πάνω από 7.000 χρόνια. Αποτελεί έναν από τους παλαιότερους κατοικημένους οικισμούς στην Ευρώπη και έχει αναγνωριστεί ως Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Με μόνιμο πληθυσμό γύρω στους 800 κατοίκους, το πανέμορφο χωριό φωλιάζει ανάμεσα σε χιονισμένους τον χειμώνα λόφους που κατηφορίζουν στα γαλάζια νερά της παραμυθένιας λίμνης Hallstättersee. Η λίμνη φιλοξενεί και πανέμορφους κύκνους που πολλές φορές βγαίνουν στον δρόμο, με τους τουρίστες να «απαθανατίζουν» τη στιγμή. Κάθε χρόνο επισκέπτονται το Χάλστατ περισσότεροι από ένα εκατομμύριο τουρίστες για να δουν από κοντά τις περιοχές που ενέπνευσαν την ταινία κινουμένων σχεδίων Frozen.

Τι θα δείτε στο Χάλστατ

Χάλστατ σημαίνει «οικισμός αλατιού». Το χωριό Hallstatt αναφέρθηκε για πρώτη φορά ως η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της εξόρυξης αλατιού στα βουνά Dachstein που περιβάλλουν το χωριό. Ενώ μεγάλο μέρος της εξόρυξης αλατιού έχει μειωθεί, το Hallstatt συνεχίζει να παράγει πάνω από 750.000 τόνους αλατιού κάθε χρόνο. Σήμερα, μερικά από τα αλατωρυχεία είναι προσβάσιμα για τους τουρίστες.

Αν βρεθείτε στο μαγευτικό Χάλστατ, αξίζει να μεταβείτε με το τελεφερίκ στην πλατφόρμα παρατήρησης που προσφέρει πανοραμική θέα στο χωριό και να περιηγηθείτε γύρω από το χωριό, αφιερώνοντας χρόνο στα μικρά καταστήματα και τα εργαστήρια χειροτεχνίας.

Η ίδια η πόλη είναι κάτι που πρέπει να θαυμάσετε, αλλά αξίζει να εξερευνήσετε και τη γύρω φυσική ομορφιά της. Είτε σας αρέσει η πεζοπορία είτε απλά αναζητάτε εύκολη πρόσβαση σε απίστευτη θέα, σίγουρα θα βρείτε το μονοπάτι που ταιριάζει στα γούστα σας ανάμεσα στις 93 επιλογές της πόλης.

Πηγή: travelgo.gr