Οι καλύτερες παραλίες στην Αλβανική Ριβιέρα (pics)

Στην Αλβανική Ριβιέρα θα ευχαριστηθείτε βουτιές σε υπέροχες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά.

Οι καλύτερες παραλίες στην Αλβανική Ριβιέρα (pics)

Τα τελευταία χρόνια, η Αλβανία έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη - κι όχι άδικα. Η γειτονική μας χώρα έχει φυσικές ομορφιές και αξιοθέατα που δεν φαντάζεστε, μαγευτικές παραλίες με κρυστάλλινα νερά και προσιτές τιμές.

Στο επίκεντρο της τουριστικής ανάπτυξης βρίσκεται η Αλβανική Ριβιέρα, δηλαδή η ακτογραμμή που ξεκινά από τον Αυλώνα στα βόρεια και φτάνει έως τους Αγίους Σαράντα και το Εξαμίλι στα νότια, με τις παραλίες της να συναγωνίζονται αυτές των πιο δημοφιλών μεσογειακών προορισμών. Ακολουθούν μερικές από τις κορυφαίες παραλίες που αξίζει να βάλετε στη λίστα σας αν ταξιδέψετε στη γειτονική χώρα.

Ksamil (Εξαμίλι)

Μια ανάσα από την Κέρκυρα και 12 χιλιόμετρα νότια των Αγίων Σαράντα, βρίσκεται το Εξαμίλι (Ksamil), ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός της χώρας. Ο κόλπος με τη λευκή άμμο, τα τιρκουάζ νερά και τα τρία νησάκια που είναι προσβάσιμα μόνο με βάρκα, συνθέτουν το σκηνικό που μαγεύει τους επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ευρώπης. Εδώ θα να ανακαλύψετε πολλές διαφορετικές παραλίες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι οργανωμένες και αμμώδεις. Όλες είναι αρκετά δημοφιλείς και συγκεντρώνουν πολύ κόσμο. Επισκεφθείτε την περιοχή off season για να την απολαύσετε καλύτερα.

Krorëza

Λίγα χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Άγιων Σαράντα, η Krorëza είναι μια παραλία άγριας ομορφιάς με κρυστάλλινα νερά και ένα καταπράσινο τοπίο να την περιβάλλει. Η παραλία είναι προσβάσιμη μόνο με βάρκες και καραβάκια και για αυτόν το λόγο έχει λιγότερο κόσμο από άλλες παραλίες της περιοχής.

Borsh

Το Borsh διαθέτει μια τεράστια παραλία που εκτείνεται σε μήκος 7 χιλιομέτρων, από τις ωραιότερες της χώρας. Η παραλία απέχει περίπου 2 χιλιόμετρα από το χωριό Borsh και έχει εύκολη πρόσβαση με το αυτοκίνητο. Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν εστιατόρια, μπαρ, ξενοδοχεία και κάμπινγκ, ενώ μπορείτε να κάνετε και θαλάσσια σπορ. Λόγω της έκτασής της, η παραλία είναι ιδανική για μεγάλους περιπάτους, ενώ αποτελεί επίσης ένα καταπληκτικό μέρος για να δείτε το ηλιοβασίλεμα.

Gjipe

Μία από τις πιο απομονωμένες παραλίες της Αλβανίας. Το μονοπάτι των 45 λεπτών που ξεκινά δίπλα από τους πέτρινους τοίχους της Μονής του Αγίου Θεοδώρου θα σας οδηγήσει σε μια παραδεισένια παραλία με άσπρα βότσαλα, που βρίσκεται κάτω από βράχους, στις εκβολές ενός δασώδους φαραγγιού. Στην παραλία Gjipe υπάρχει ένα εποχικό παραλιακό καφέ και, σε μικρή απόσταση, χώρος για κάμπινγκ. Επίσης, μπορείτε να φτάσετε εδώ με βάρκα ή καγιάκ από την κοντινή παραλία Jala.

Dhermi (Δρυμάδες)

Η παραλία στις Δρυμάδες είναι από τις πιο διάσημες της Αλβανίας και συγκεντρώνει πολύ κόσμο, αλλά υπάρχει άφθονος χώρος για όλους. Στους κολπίσκους των Δρυμάδων υπάρχουν και απομονωμένες παραλίες, ιδανικές για πιο ήσυχες βουτιές. Εδώ θα βρείτε beach bars, εστιατόρια, ξενοδοχεία και οτιδήποτε χρειάζεστε για τις διακοπές σας.

Πηγή: travelgo.gr