Google Play Store: Δυνατή η ταυτόχρονη εγκατάσταση ή ενημέρωση έως 3 εφαρμογών

Πλέον επιτρέπει την ταυτόχρονη εγκατάσταση ή ενημέρωση έως 3 εφαρμογών

Google Play Store: Δυνατή η ταυτόχρονη εγκατάσταση ή ενημέρωση έως 3 εφαρμογών

Η λήψη ή η ενημέρωση εφαρμογών στο Google Play Store είναι μια αρκετά χρονοβόρα υπόθεση, επειδή το κατάστημα τις εκτελεί μία προς μία. Αυτό μπορεί να γίνει απογοητευτικό, ειδικά όταν έχετε μια μεγάλη λίστα ενημερώσεων εφαρμογών που περιμένουν να εγκατασταθούν. Ευτυχώς, σε μια νέα εξέλιξη, φαίνεται ότι μπορείτε πλέον να κατεβάζετε τρεις εφαρμογές ταυτόχρονα από το Google Play Store. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό λειτουργεί και όταν ενημερώνετε εφαρμογές.

Πριν από σχεδόν μια δεκαετία, όταν το Google Play Store ήταν γνωστό ως «Android Market», οι χρήστες είχαν τη δυνατότητα να κατεβάζουν ή να ενημερώνουν πολλές εφαρμογές με τη μία. Ωστόσο, η λειτουργία αυτή καταργήθηκε και δεν ήταν διαθέσιμη για χρόνια. Τώρα όμως φαίνεται ότι η δυνατότητα αυτή έχει επανέλθει.

Στο 9to5Google εντόπισαν τη νέα δυνατότητα του Play Store να κατεβάζει και να εγκαθιστά πολλαπλές ενημερώσεις εφαρμογών. Ειδικότερα, η λειτουργία δεν σας επιτρέπει να κατεβάζετε περισσότερες από τρεις εφαρμογές ταυτόχρονα. Αυτό ισχύει και για την εγκατάσταση ενημερώσεων εφαρμογών. Η τέταρτη λήψη ή ενημέρωση εφαρμογών επισημαίνεται ως «pending».

Αυτό δεν είναι μια ξαφνική αλλαγή της γνώμης της Google. Τον περασμένο Απρίλιο, το Play Store απέκτησε τη δυνατότητα λήψης ή ενημέρωσης δύο εφαρμογών ταυτόχρονα, αλλά η λειτουργία αυτή καταργήθηκε μέσα σε λίγες ημέρες μετά την άφιξή της.

Ευτυχώς, η Google φέρεται να αύξησε το όριο σε τρεις ταυτόχρονες λήψεις ή ενημερώσεις με τη νέα λειτουργία. Δεν είναι σαφές αν αυτή η δυνατότητα εμφανίζεται ως αλλαγή από την πλευρά του server από την Google ή αν απαιτεί ενημέρωση στο ίδιο το Play Store.

Αυτή η νέα λειτουργία ταιριάζει με τη δυνατότητα του App Store της Apple, το οποίο επίσης επιτρέπει στους χρήστες του να κατεβάζουν έως και τρεις εφαρμογές ταυτόχρονα.

Πηγή: techgear.gr