Αυτή είναι η πρώτη κάρτα SD στον κόσμο με αποθηκευτικό χώρο 8TB!

Ανακοινώθηκε η πρώτη κάρτα SD στον κόσμο με αποθηκευτικό χώρο 8TB!

Αυτή είναι η πρώτη κάρτα SD στον κόσμο με αποθηκευτικό χώρο 8TB!

Το να ξεμείνουμε από αποθηκευτικό χώρο για την κάμερα ή τα παιχνίδια μπορεί σύντομα να αποτελέσει παρελθόν, καθώς η Western Digital, ιδιοκτήτρια της SanDisk, ανακοίνωσε ένα ζευγάρι πρωτοποριακών καρτών μνήμης: την πρώτη κάρτα SD 8TB στον κόσμο, μαζί με την πρώτη κάρτα microSD 4TB στον κόσμο. Είτε τραβάτε φωτογραφίες είτε video, και οι δύο χωρητικότητες θα μπορούσαν να ξεκλειδώσουν τεράστια δημιουργική ευελιξία.

Με μια κάρτα SanDisk 8TB SDUC UHS-I σε μια από τις καλύτερες mirrorless φωτογραφικές μηχανές, θα μπορείτε να τραβήξετε περίπου 165.000 αρχεία RAW στα 24MP. Όποια και αν είναι η εργασία σας, αυτός είναι ένας τεράστιος όγκος φωτογραφιών σε μία μόνο κάρτα. Ομοίως, με μια SanDisk 4TB microSDUC UHS-I σε ένα Nintendo Switch, θα μπορούσατε να αποθηκεύσετε μια βιβλιοθήκη με περισσότερα από 660 παιχνίδια με μέγεθος αρχείου 12GB.

Οι δύο κάρτες της SanDisk, που ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο του συνεδρίου Future of Memory and Storage Conference στην Καλιφόρνια, θέτουν ένα νέο σημείο αναφοράς για την ψηφιακή αποθήκευση. Και οι δύο χρησιμοποιούν το πρότυπο Secure Digital Ultra Capacity (SDUC), το οποίο είναι θεωρητικά ικανό για αποθηκευτική ικανότητα έως και 128TB.

Η Western Digital έχει ήδη ανεβάσει τον πήχη μία φορά φέτος, ανακοινώνοντας την εν λόγω κάρτα SD 4TB και μια κάρτα microSD 2TB στην έκθεση NAB τον Απρίλιο. Αυτές οι νέες κάρτες πάνε ένα ακόμη βήμα παραπέρα, ξεκλειδώνοντας και πάλι διπλάσια χωρητικότητα, αν και δεν γνωρίζουμε ακόμη πότε θα κυκλοφορήσουν προς πώληση ή πόσο υψηλή θα είναι η τιμή τους.

Πηγή: techgear.gr