Dream Machine: Ένα ακόμη AI εργαλείο παραγωγής video από κείμενο

Ένα ακόμη AI εργαλείο παραγωγής video από κείμενο που μπορείς να δοκιμάσεις τώρα

Dream Machine: Ένα ακόμη AI εργαλείο παραγωγής video από κείμενο

Η μετατροπή κειμένου σε video με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης έχει πραγματικά απογειωθεί τους τελευταίους μήνες, με το μόνο μειονέκτημα να είναι ότι οι εφαρμογές όπως το Sora του OpenAI δεν είναι ακόμα διαθέσιμες για να τις δοκιμάσουμε. Αν κουραστήκατε να περιμένετε, ένας νέος αντίπαλος που ονομάζεται Dream Machine έχει κάνει την εμφάνισή του και μπορείτε να τον δοκιμάσετε αυτήν τη στιγμή.

Το Dream Machine δημιουργήθηκε από την Luma AI, η οποία έχει κυκλοφορήσει στο παρελθόν μια εφαρμογή που σας βοηθά να τραβήξετε τρισδιάστατες φωτογραφίες με το iPhone σας. Τώρα, λοιπόν, έστρεψε την προσοχή της στη δημιουργία video, η οποία διαθέτει μια δωρεάν βαθμίδα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη στιγμή με έναν λογαριασμό Google - αν και με ορισμένες προϋποθέσεις.

Ο κυριότερος είναι ότι το Dream Machine φαίνεται να είναι ελαφρώς υπερφορτωμένο. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα banner στην ιστοσελίδα που δηλώνει ότι «οι παραγωγές απαιτούν τουλάχιστον 120 δευτερόλεπτα» και ότι «λόγω μεγάλης ζήτησης, τα αιτήματα θα μπουν σε λίστα αναμονής».

Τα αποτελέσματα του Dream Machine είναι πιο περιορισμένα σε διάρκεια και ανάλυση σε σύγκριση με τα Sora και Kling AI του OpenAI, αλλά είναι μια καλή γεύση για το πώς θα λειτουργήσουν αυτές οι υπηρεσίες. Τα κλιπ που παράγει έχουν διάρκεια πέντε δευτερολέπτων και ανάλυση 1360x752. Απλώς πληκτρολογείτε μια προτροπή στη γραμμή αναζήτησης και περιμένετε να εμφανιστεί στο λογαριασμό σας, ενώ στη συνέχεια μπορείτε να κατεβάσετε μια έκδοση με υδατογράφημα.

Το δωρεάν πακέτο του Dream Machine έχει ανώτατο όριο 30 παραγωγές το μήνα, αλλά αν χρειάζεστε περισσότερες, υπάρχουν τα πακέτα Standard (120 παραγωγές με $29,99 το μήνα), Pro (400 παραγωγές με $99,99 το μήνα) και Premier (2.000 παραγωγές με $499,99 το μήνα).

Όπως τα περισσότερα εργαλεία generative AI video, παραμένουν ερωτήματα σχετικά με το σε ποια ακριβώς δεδομένα εκπαιδεύτηκε το Luma AI, πράγμα που σημαίνει ότι οι δυνατότητές του εκτός της προσωπικής χρήσης θα μπορούσαν να είναι περιορισμένες. Επίσης, δεν είναι το πρώτο δωρεάν εργαλείο μετατροπής κειμένου σε video που έχουμε δει, με το μοντέλο Gen 2 του Runway να βγαίνει από τη beta πέρυσι.

Η ιστοσελίδα του Dream Machine αναφέρει επίσης ότι το εργαλείο έχει τεχνικούς περιορισμούς όσον αφορά το χειρισμό κειμένου και κίνησης, οπότε χρειάζονται πολλές δοκιμές και λάθη. Αλλά ως μια γεύση από τις πιο προηγμένες (και αναμφίβολα πιο ακριβές) πλατφόρμες παραγωγής video με AI που θα ακολουθήσουν, είναι σίγουρα ένα διασκεδαστικό εργαλείο για δοκιμή.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα, δεδομένου ότι άλλες εναλλακτικές λύσεις, όπως το Google Veo, έχουν επί του παρόντος μακρές λίστες αναμονής. Εν τω μεταξύ, πιο ισχυρά μοντέλα όπως το Sora της OpenAI (το οποίο μπορεί να παράγει βίντεο διάρκειας 60 δευτερολέπτων) δεν θα είναι διαθέσιμα μέχρι αργότερα φέτος, ενώ το Kling AI είναι προς το παρόν μόνο για την Κίνα.

Πηγή: techgear.gr