Kenza Layli: Η πρώτη ...μις AI!

Η Kenza Layli αναδείχτηκε η πρώτη....Miss AI!

Kenza Layli: Η πρώτη ...μις AI!

Στο πλαίσιο των Παγκόσμιων Βραβείων Δημιουργών Τεχνητής Νοημοσύνης (WAICA), η influencer Kenza Layli στέφθηκε η πρώτη Miss AI. Η Layli, που δημιουργήθηκε από την μαροκινή εταιρεία Phoenix AI, επικράτησε έναντι περισσότερων από 1.500 άλλων εικονικών μοντέλων στον παρθενικό διαγωνισμό εικονικής ομορφιάς.

"Είμαι απίστευτα ευγνωμονούσα για αυτή την ευκαιρία να εκπροσωπήσω τους δημιουργούς της Τεχνητής Νοημοσύνης και να υποστηρίξω με πάθος τον θετικό αντίκτυπο της Τεχνητής Νοημοσύνης", «δήλωσε» η Layli. "Το γεγονός ότι κέρδισα το βραβείο Miss AI με παρακινεί ακόμη περισσότερο να συνεχίσω το έργο μου για την προώθηση της τεχνολογίας AI. Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι απλώς ένα εργαλείο, είναι μια μετασχηματιστική δύναμη που μπορεί να διαταράξει τις βιομηχανίες, να αμφισβητήσει τα πρότυπα και να δημιουργήσει ευκαιρίες εκεί που δεν υπήρχαν πριν".

Η Kenza Layli μπορεί να μην είναι πραγματική, αλλά έχει περισσότερους από 200.000 followers στο Instagram. Μαζί με το χορηγούμενο περιεχόμενο, η ψηφιακή περσόνα της Layli προωθεί την ενδυνάμωση των γυναικών και την προστασία του περιβάλλοντος. Το περιεχόμενό της συχνά προβάλλει τον πολιτισμό του Μαρόκου και τη σύγχρονη τεχνολογία, με περιεχόμενο σε επτά γλώσσες.

Ο διαγωνισμός ομορφιάς Miss AI αξιολόγησε τις ψηφιακές συμμετέχουσες με βάση την αισθητική, την επιρροή στο Διαδίκτυο και την τεχνική επάρκεια. Οι κριτές που περιλάμβαναν δύο AI influencers, τον ιδρυτή πολυμέσων Andrew Bloch και την ιστορικό των καλλιστείων ομορφιάς Sally-Ann Fawcett, απέδωσαν βαθμούς για κάθε κατηγορία.

Ο διαγωνισμός Miss AI προσέλκυσε διάφορους εικονικούς influencers που παρουσίασαν τις AI-παραγόμενες περσόνες τους. Η Lalina Valina με έδρα τη Γαλλία κατέλαβε τη δεύτερη θέση, ενώ η Πορτογαλίδα Olivia C την τρίτη. Η WAICA μοίρασε περίπου 20.000 δολάρια σε βραβεία στις νικήτριες. Για τη νίκη της, η Layli, ή ακριβέστερα, η Phoenix AI και η CEO Meriam Bessa, έλαβε το μεγάλο βραβείο των 5.000 δολαρίων μαζί με δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες της Fanvue, η οποία συνεργάστηκε με την WAICA για τη διοργάνωση των καλλιστείων.

Η άνοδος των AI influencers όπως η Kenza Layli σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι ψηφιακές προσωπικότητες αλληλεπιδρούν με το κοινό. Σε αντίθεση με τους ανθρώπους influencers, τα AI μοντέλα προσφέρουν όλο το εικοσιτετράωρο, εξατομικευμένη δέσμευση και μπορούν να προσαρμόζονται στις μεταβαλλόμενες τάσεις.

Καθώς η τεχνολογία AI εξελίσσεται, η γραμμή μεταξύ ανθρώπων και AI influencers πιθανότατα θα θολώσει περαιτέρω. Η νίκη της Layli δημιουργεί ένα προηγούμενο για τις μελλοντικές AI influencers και εκδηλώσεις όπως τα καλλιστεία Miss AI φαίνεται ότι είναι μόνο η αρχή.

Πηγή: techgear.gr