6+1 τρελά και πολύ χρήσιμα χαρακτηριστικά που έρχονται στα iPhone με το iOS 18

Πολλές ευκολίες του Android αλλά και πολλές Apple πινελιές

6+1 τρελά και πολύ χρήσιμα χαρακτηριστικά που έρχονται στα iPhone με το iOS 18

Το iOS 18 πράγματι αποτελεί μια πολύ μεγάλη αναβάθμιση για τα iPhone που θα το υποστηρίζουν και αναμένεται να φέρει πολλά εμφανισιακά και λειτουργικά καλούδια που πολλά από αυτά μεν τα απολαμβάνουν οι χρήστες Android εδώ και χρόνια, ωστόσο άλλα τόσα είναι από τις γνωστές παρεμβάσεις της Apple.

Δεν είναι μόνο το ανανεωμένο Control Centre, τα νέα κουμπάκια, οι αισθητικές παρεμβάσεις που θα κάνετε στα εικονίδια συστήματος (αλά Android), ή ακόμη και η σούπερ εξελιγμένη Siri και η Apple Intelligence, δηλαδή η τεχνητή νοημοσύνη της Apple, η οποία θα προέρχεται από την OpenAI. Είναι πολλά ακόμη μικρά, συνήθως κρυμμένα στο user interface του iOS αλλά και πολύ χρήσιμα χαρακτηριστικά, που μπορούν σε περιπτώσεις να σας κάνουν τη ζωή ευκολότερη. Χωρίς να χρονοτριβούμε περαιτέρω συγκεντρώσαμε 6+1 τέτοια χαρακτηριστικά και σας τα παρουσιάζουμε.

Aλλάξτε την ένταση του φακού

Όπως είδατε και στο βίντεο ένα από τα κρυφά αλλά και πολύ χρήσιμα νέα χαρακτηριστικά του iOS 18 είναι ο ενισχυμένος φακός. Αυτό σημαίνει ότι το UI στο Control Centre για το φλας έχει αλλάξει και διαθέτει όχι μόνο αυξομείωση έντασης αλλά και το να αλλάξετε το μέγεθος της δέσμης του φωτός από πολύ λεπτό σε πιο ευρύ φωτισμό.

Ελέγξτε το iPhone με το βλέμμα σας!

Ό,τι λέει η κεφαλίδα πραγματικά! Ένα από τα νέα τρελά χαρακτηριστικά του iOS 18 είναι ο έλεγχος του iPhone με το βλέμμα σας. Χάρις τη νέα Eye tracking τεχνολογία στην FaceID κάμερα, θα μπορείτε να ελέγχετε το iPhone εκεί όπου πέφτει το βλέμμα σας, θυμίζοντας τον έλεγχο με τα μάτια που υπάρχει σοτ Apple Vision Pro. Αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να βοηθήσει και πολλά Άτομα με Αναπηρίες.

Διαμοιρασμός κωδικών Wi-Fi με QR code

Άλλο ένα χαρακτηριστικό που εδώ και πάρα πολλά χρόνια οι χρήστες με Android κινητά επωφελούνταν. Όσο κι αν ο μοιρασμός του κωδικού με Airdrop έμοιαζε εύκολος άλλο τόσο δύσκολο ήταν το pairing. Ας μη γελιόμαστε έχετε τύχει πολλές φορές να θέλετε να δώσετε τον κωδικό του Wi-Fi στον φίλο σας και το iPhone του να αρνείται πεισματικά να τον δεχθεί. Τώρα, με αυτή την universal λύση η Apple δίνει έναν ευκολότερο τρόπο για να πάρει κανείς εκείνο τον δύσκολο κωδικό του ρούτερ στο σπίτι του φίλου, που ποτέ δεν άλλαξε χωρίς να σου λέει "κοίτα από κάτω τι γράφει".

Password Manager

Είστε εξοικειωμένοι με εφαρμογές διαφύλαξης κωδικών όπως το LastPass; Αν όχι τότε η Apple κανόνισε για κάθε χρήστη iPhone και μάλιστα δωρεάν, καθώς το iOS 18 θα φέρει την προσθήκη του "Passwords", της εφαρμογής όπου θα υπάρχουν όλα τα κλειδιά, τα username και κωδικοί που θέλετε να αποθηκεύσετε, κατηγοριοποιημένα και ασφαλισμένα. Άλλος ένας λόγος για να μην έχετε τη δικαιολογία "που είναι ο κωδικός μου" και "αχ ξέχασα τον κωδικό".

Λύστε εξισώσεις γράφοντάς τες

Χάρις την ανανεωμένη εφαρμογή της Αριθμομηχανής για τα iPad δε θα κάνετε απλές πράξεις με κουμπιά. Πλέον η Αριθμομηχανή μετατρέπεται σε έναν πίνακα που μπορείτε να γράψεε με το χέρι όποια πράξη θέλετε ακόμη και περίπλοκες εξισώσεις και να πάρετε απευθείας την απάντηση. Επίσης θα υποστηρίζει μετατροπή νομισμάτων! Από αυτό όμως δεν επωφελούνται μόνο τα iPad αλλά και τα iPhone με iOS 18.

Το πλαίσιο της οθόνης θα "πιέζεται" και θα φωτίζεται

Μια μικρή λεπτομέρεια που έκρυωε η Apple στις εμφανισιακές αλλαγές του iOS 18 είναι το διαδραστικό πλαίσιο οθόνης. Το πλαίσιο λοιπόν της οθόνης μπορεί να μεταβάλλεται με κάθε πίεση των κουμπιών αυξομείωσης της έντασης ή του Action button, με ένα παιχνιδιάρικο animation που είναι λες και το bezel πιέζεται μέσα. Αυτό μπορεί τώρα να μην έχει πολύ μεγάλη σημασία, όμως θα έχει για το μέλλον καθώς φημολογείται ότι τα μελλοντικά iPhone θα έχουν solid-state κουμπιά (όπως το Action button) και όχι το κλασικό μηχανικό με το "κλικ". Επομένως όταν ενσωματωθούν αυτά τα διαφορετικά κουμπιά, τα animation αυτά θα βοηθούν τον χρήστη να καταλάβει ότι τα πατάει.

Νέοι τρόποι φόρτισης

Αντί για το Optimised Battery Charging, το οποίο ελέγχει τους κύκλους φόρτισης της μπαταρίας του iPhone φορτίζοντάς τη μέχρι το 80%, τώρα η Apple θα δώσει περισσότερη ελευθερία και τρόπους φόρτισης. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν νέα όρια στο ποσοστό φόρτισης δηλαδή από 80%, στο 85%, στο 90% και στο 95%. Η εισαγωγή αυτών των ενδιάμεσων επιπέδων φόρτισης παρέχει μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία φόρτισης και αποτελεί μια ιδανική μέση λύση που βελτιώνει μεν την μακροπρόθεσμη υγεία της μπαταρίας, χωρίς να θυσιάζει όμως την διάρκειας ζωής της μπαταρίας μέσα στην ημέρα. Η επιλογή του 90% ειδικότερα μοιάζει η ιδανικότερη.

Πηγή: Unboxholics.com