Τα τραγούδια έχουν Ιστορία: Ο Καζαντζίδης και η Μαντουμπάλα - Η άγνωστη ιστορία (vid)
Ο Στέλιος Καζαντζίδης ήταν ένας από τους ενθουσιώδεις θεατές της Ινδικής ταινίας "Ο αλήτης της Βομβάης" και με τον τρόπο αυτό γνώρισε την "Μέριλιν Μονρόε" της Ανατολής, το ίνδαλμα εκατομμυρίων ανθρώπων. Η Μαντουμπάλα ήταν η απόλυτη σταρ.
Η Μαντουμπάλα ήταν η απόλυτη σταρ του Ινδικού σινεμά που την εποχή εκείνη έσπαγε τα ταμεία και στη χώρα μας. Ο Έλληνας τραγουδιστής στο απόγειο της δόξας του, σαγηνεύτηκε από τη μουσική του Ραβί Σανκάρ και σκέφτηκε να το μεταφέρει στα καθ' ημάς με την αγαλμάτινη φωνή του. Οι στίχοι της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου παραπέμπουν σε ερωτικό δράμα στην πραγματικότητα όμως εκφράζουν τον πόνο της Παπαγιαννοπούλου που έχασε την κόρη της εκείνη τη χρονιά. Όσο για τη μουσική επιλήφθηκε ο Θόδωρος Δερβενιώτης που πρόσθεσε κουπλέ και εισαγωγή στο ινδικό ρεφρέν.
Η "Μαντουμπάλα" σημείωσε δυσθεώρητες πωλήσεις, φτάνοντας στις 96000 δίσκους και παραμένοντας στην πρώτη θέση για μια δεκαετία. Η εξωπραγματική επιτυχία της ωστόσο έχει και άγνωστες πτυχές. Ο Καζαντζίδης διαφώνησε με την Κολούμπια αξιώνοντας μεγαλύτερα ποσοστά επί των πωλήσεων και λίγα χρόνια αργότερα έκοψε τον ομφάλιο λώρο με την εταιρία που τον ανέδειξε. Την ίδια στιγμή οι δημιουργοί του τραγουδιού ήρθαν σε προστριβή με τον τραγουδιστή καθώς τα ονόματά τους δεν βρίσκονταν στο σαρανταπεντάρι δισκάκι.
Ολυμπιακός: Οι λύσεις που δίνει η επιστροφή του Ορτέγκα
Ο Καζαντζίδης είχε προηγουμένως δεχτεί την πρόταση της Κολούμπια να αναγράφεται μόνο το δικό του όνομα έτσι ώστε με έμμεσο τρόπο να πάρει δικαιώματα ως ερμηνευτής αλλά και ως μοναδικός δημιουργός. Η λαοφιλής "Μαντουμπάλα" συνέχισε έτσι να προκαλεί σκάνδαλα και καβγάδες στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Για την Ιστορία να αναφέρουμε ότι η πραγματική Μαντουμπάλα πέθανε νεότατη, το 1969, σε ηλικία 36 ετών.