Σωτηρία Μπέλλου: «Στο σπίτι μου ακούω μόνο αυτή την τραγουδίστρια!»

Η λατρεία της Σωτηρίας Μπέλλου για μια λαϊκή τραγουδίστρια που δεν θα περίμενε κανείς

Σωτηρία Μπέλλου: «Στο σπίτι μου ακούω μόνο αυτή την τραγουδίστρια!»

Η Σωτηρία Μπέλλου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το βαθύ ρεμπέτικο, έτσι ώστε να θεωρεί κανείς εύλογα ότι τα γούστα της θα ήταν μονοδιάστατα. Στην πραγματικότητα όμως η Μπέλλου, όπως άλλωστε και όλοι οι τραγουδιστές της γενιάς της, είχε μια ευρεία γκάμα ακουσμάτων που έφταναν μέχρι το ελαφρύ τραγούδι.

Στα χρόνια του ΄70 και του '80 η παλιά ρεμπέτισσα εξέφραζε συχνά το θαυμασμό της για μια τραγουδίστρια που είχε κατάφερει να βγει «από τον κύκλο με την κιμωλία» στον οποίο περιοριζόταν κάθε λαϊκή αοιδός στα χρόνια του '50 και του '60. Η Μαρινέλλα, έχοντας αφήσει πίσω της την συνεργασία της με τον Στέλιο Καζαντζίδη, άνοιγε τα φτερά της, αποκτούσε δικό της κοινό και μεσουρανούσε.

May be an image of 3 people and guitar

Η Σωτηρία Μπέλλου είχε συνεργαστεί μαζί της και θαύμαζε τόσο τη φωνή της όσο και την σκηνική της παρουσία. Σε συνεντεύξεις της μιλούσε με πολλή αγάπη για την Μαρινέλλα ως τραγουδίστρια και ως άνθρωπο.Έλεγε χαρακτηριστικά: «Όλες οι κασέτες που έχω σπίτι μου στην Παιανια είναι της Μαρινέλλας. Με ρωτάνε γιατί δεν έχω δικές μου και απαντώ ότι στο σπίτι μου δεν θέλω να ακούω Μπέλλου, θέλω να ακούω Μαρινέλλα».