Μα ήταν ο Τσιτσάνης βασιλικός;
Μια φήμη βασιλικού που ακολουθούσε τον Βασίλη Τσιτσάνη, έχει να κάνει με την πρώτη του κάθοδο στην Αθήνα.
Έχουν προσπαθήσει παντοιοτρόπως να σπιλώσουν την μνήμη του μεγάλου δημιουργού από τα Τρίκαλα. Ένα αστείο επεισόδιο που τον ακολουθούσε για χρόνια ήταν το πρώτο του ταξίδι στην Αθήνα που επιδοτήθηκε ελέω...Βασιλιά!
Μα ήταν στ' αλήθεια ο Τσιτσάνης βασιλικός; Όχι βέβαια! Απλά το 1935 αναζητώντας τρόπους να αφήσει την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Τρίκαλα και να έρθει στην πρωτεύουσα όπου συνέβαιναν όλα τα σπουδαία.
Ολυμπιακός: Ψάχνοντας το εύκολο γκολ...
Το 1935 εξέπνευσε η δεύτερη ελληνική δημοκρατία καθώς το στρατιωτικό πραξικόπημα του στρατηγού Κονδύλη επανέφερε, μεταξύ των άλλων, τον έκπτωτο Γεώργιο Β' και τη μοναρχία. Πρόκειται για ένα αλισβερίσι που ξεκίνησε η βασιλική οικογένεια με τα στρατιωτικά πραξικοπήματα, καθώς τον επόμενο κιόλας χρόνο, ο Γεώργιος ευνόησε τον Ιωάννη Μεταξά και συνέβαλε στην εγκαθίδρυσης μιας αστικής δικτατορίας η οποία παρέμεινε και στα πρώτα χρόνια της επόμενης δεκαετίας προκειμένου να βάλει την Ελλάδα στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Φαίνεται πως για να κερδίσουν τις εντυπώσεις οι εμπνευστές της παλινόρθωσης κατέφυγαν σ' ένα κόλπο που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα - μετακίνησαν πληθυσμούς από την επαρχία στην πρωτεύουσα δελεάζοντας τους υποστηρικτές του βασιλιά προκειμένου να ταξιδέψουν σιδηροδρομικώς από κάθε σημείο της χώρας προς την Αθήνα.
Ο νεαρός Τσιτσάνης αδέκαρος αλλά λίαν φιλόδοξος αξιοποίησε το μειωμένο εισιτήριο και ήρθε στην Αθήνα έχοντας κατά νου σπουδές Νομικής αλλά και με κάποια τραγούδια, εφηβικές δημιουργίες.
Όσο για τον βασιλιά Γεώργιο Β' ο Τσιτσάνης αδιαφορούσε παντελώς!