Γιατί οι υπάλληλοι της Columbia έπιναν νερό στο όνομα του Μανώλη Αγγελόπουλου
Ιστορίες δισκογραφίας που φτιάχνουν τα τραγούδια
Το 1963 σηματοδοτεί μια σημαντική στροφή στην ελληνική δισκογραφία και στο λαϊκό τραγούδι με την αποχώρηση του Καζαντζίδη από την Columbia.
Ο άνθρωπος που μονοπώλησε την δημοφιλία στη δεκαετία 1953-1963 βρισκόταν σε προστριβή με την εταιρία για τα πνευματικά δικαιώματα και είχε αποφασίσει να αλλάξει στέγη. Την ίδια εποχή οι πωλήσεις στην Columbia είχαν σημειώσει μικρή κάμψη.
Ολυμπιακός: Η προπόνηση του Τσικίνιο και η Λαμία
Οι επιτελικοί της Columbia ετοίμαζαν μια σειρά απολύσεων που θα έθιγε κυρίως τους έκτακτους εργάτες του εργοστασίου. Το κλίμα ήταν βαρύ και δυσοίωνο, καθώς υπήρχε σοβαρή ανησυχία από τη διαφαινόμενη άνοδο της εταιρίας του Μάτσα αλλά και από την διαρροή Καζαντζίδη.
Εκείνη την κρίσιμη στιγμή εμφανίστηκε σαν από μηχανής θεός το κατά πολλούς αντίπαλο δέος του Καζαντζίδη, ο Μανώλης Αγγελόπουλος που αξιοποίησε με καταπληκτική ερμηνεία το τραγούδι «Όσο αξίζεις εσύ» σε μουσική και στίχους Απόστολου Καλδάρα.
Η επιτυχία ήταν πολύ μεγάλη και με τα κέρδη της έμειναν στη δουλειά όλοι οι υπό απόλυση υπάλληλοι. Πώς λοιπόν να μην έπιναν νερό στο όνομα του Μανώλη Αγγελόπουλου;