Χιώτης - Λίντα: Η «απιστία» και ο χωρισμός στην Αμερική
Το 1964 το διάσημο ντουέτο Χιώτης-Λίντα παίρνει το δρόμο για τις ΗΠΑ αναζητώντας το αμερικάνικο όνειρο.
Στο διάστημα της παραμονής τους στον Νέο Κόσμο το ζευγάρι θα φθάσει μέχρι το Λευκό Οίκο ψυχαγωγώντας τον πρόεδρο Λίντον Τζόνσον και θα λάβει τιμητικά την "πράσινη κάρτα" παραμονής. Οι εμφανίσεις τους στις αμερικανικές μεγαλουπόλεις προκαλούν το αδιαχώρητο. Ωστόσο και το όνειρο κάποτε τελειώνει.
Μοσχολιού εναντίον Βουγιουκλάκη: Το... νιαούρισμα και «η κόρη μου η Σοσιαλίστρια!»
Ολυμπιακός: Αλλαγές ετοιμάζει ο Μεντιλίμπαρ με Παναθηναϊκό
Οι καβγάδες ανάμεσα στο ζευγάρι μαίνονται με φόντο την μοναξιά και την απουσία φίλων στην απέραντη χώρα. Αυτοί που είχαν ... χωρίσει εκατό φορές μέχρι τότε, χώρισαν στ' αλήθεια . Κάποιοι παλιοί μουσικοί μιλούν για ερωτική απρέπεια της Μαίρης Λίντας απέναντι στον Χιώτη και μπλέκουν ένα μαφιόζο σε αυτή την ιστορία.
Τα τραγούδια έχουν Ιστορία: Ο Καζαντζίδης είχε δίκιο - 22 φορές το τραγούδι με το όπλο στον κρόταφο!
Η ίδια η Λίντα σε πολλές συνεντεύξεις της μετέπειτα πήρε επάνω της το φταίξιμο για το χωρισμό, χωρίς βέβαια να επιβεβαιώσει τέτοιες φήμες. Μην ξεχνάμε όμως ότι σ' ένα ανδροκρατούμενο κόσμο σαν αυτόν της λαϊκής μουσικής, η γυναίκα ήταν α πριόρι ηθικά υπόλογη. Το βέβαιο είναι ότι η ρήξη τους έφερε το τέλος στην υπέρλαμπρη καριέρα τους.
Χωρίς να το καταλάβουν είχαν δημιουργήσει ένα "καλλιτεχνικό ανδρόγυνο" που δεν γινόταν πια να χωριστεί στα εξ ων συνετέθη. Η Λίντα τραγουδούσε ακόμα "Πάρε με στο τηλέφωνο" αλλά το πολυπόθητο ραντεβού για την επανένωση δεν έγινε ποτέ...
ΣΤΙΧΟΙ
Πάρε με στο τηλέφωνο
λιγάκι να τα πούμε
και δώσ’ μου ένα ραντεβού
για να συναντηθούμε
Πάρε με στο τηλέφωνο
κι απ’ το γλυκό σου στόμα
θέλω ν’ ακούσω να μου πεις
πως μ’ αγαπάς ακόμα
Να μην ξεχάσεις μάτια μου
να μου τηλεφωνήσεις
γιατί να ξέρεις μια καρδιά
στη μέση θα την σκίσεις
Έστω κι απ’ το τηλέφωνο
στείλε μου τα φιλιά σου
και με τη φαντασία μου
θα βρίσκομαι κοντά σου