Το ποδοσφαιρικό «αντίο» του Μπέκαμ από τη δράση
Σαν σήμερα, στις 16 Μαΐου του 2013 ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ανακοινώνει την απόσυρσή του από την ενεργό δράση στο ποδόσφαιρο.
Το ημερολόγιο έγραφε 16 Μαΐου 2013, όταν ο Ντέιβιντ Μπέκαμ αποκάλυπτε στην εφημερίδα «Daily Mail» την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση στο τέλος εκείνης της σεζόν και να ρίξει αυλαία σε μία ένδοξη καριέρα στους αγωνιστικούς χώρους. Κι όλα αυτά κόντρα στις φήμες εκείνης της περιόδου που τον ήθελαν να ανανεώνει τη συνεργασία του με την Παρί Σεν Ζερμέν.
«Αισθάνομαι ότι τώρα είναι η σωστή στιγμή για να τελειώσω την καριέρα μου, παίζοντας στο υψηλότερο επίπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες μου, τους σπουδαίους προπονητές, από τους οποίους είχα την ικανοποίηση να μάθω πολλά. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους, οι οποίοι με στήριξαν και μου έδωσαν τη δύναμη να πετύχω» σημείωσε μεταξύ άλλων ο «Μπεκς», ο οποίος υπήρξε παίκτης-σύμβολο για το αγγλικό ποδόσφαιρο, έχοντας καταφέρει να κατακτήσει πρωταθλήματα σε τέσσερις διαφορετικές χώρες, κάτι που δεν έχει καταφέρει άλλος Βρετανός ποδοσφαιριστής.
Ολυμπιακός: Αυτό που λείπει από τον Ελ Κααμπί
Ο Μπέκαμ έκανε τα πρώτα του βήματα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα από το 1993 έως το 2003, ενώ στο διάστημα αυτό κατέκτησε έξι πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα, ισάριθμα Τσάριτι Σιλντ, όπως επίσης το Τσάμπιονς Λιγκ του 1999 και το διηπειρωτικό του ιδίου έτους.
Ακολούθησε η μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης το 2003, στην οποία παρέμεινε για τέσσερα χρόνια και σήκωσε στα χέρια του ένα πρωτάθλημα και ένα ισπανικό Σούπερ Καπ, ώσπου το 2007 πέρασε τον Ατλαντικό για να συνεχίσει την πορεία του στις ΗΠΑ και τους Λος Άντζελες Γκάλαξι. Ακολούθησαν δύο δανεισμοί του στη Μίλαν και το 2013 μετακινήθηκε στην Παρί Σεν Ζερμέν που έμελλε να είναι και ο τελευταίος σταθμός της καριέρας του. Στην Εθνική Αγγλίας έπαιξε από το 1996 έως το 2009, διετέλεσε μάλιστα και αρχηγός των «λιονταριών», ενώ συνολικά μέτρησε με το εθνόσημο 17 γκολ σε 115 εμφανίσεις.
Με μια ματιά…
1868: Οι Κρήτες επαναστάτες, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά εμπρηστικές ύλες, συγκρούονται με τους Τούρκους στο Γάζι Ηρακλείου και επιτυγχάνουν περιφανή νίκη.
1916: Υπογράφεται η μυστική συμφωνία Σάικς - Πικό, που ρυθμίζει τις σφαίρες επιρροής μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Γαλλίας στη Μέση Ανατολή. Προβλέπει ότι η Μ. Βρετανία δεν θα αρχίσει διαπραγματεύσεις για την παραχώρηση της Κύπρου χωρίς την έγκριση της Γαλλίας.
1929: Λαμβάνει χώρα στο Χόλιγουντ η πρώτη απονομή των βραβείων Όσκαρ.
1949: Η Ελλάδα χάνει από την Τουρκία με 1-2 στο γήπεδο της Λεωφόρου σε αγώνα για το Κύπελλο Φιλίας Ανατολικής Μεσογείου.
1975: Η 35χρονη Γιαπωνέζα Τζούνκο Ταμπέι γίνεται η πρώτη γυναίκα που κατακτά το Έβερεστ.
1998: Ο Νίκος Νταμπίζας είναι ο πρώτος Έλληνας που παίζει σε τελικό Κυπέλλου Αγγλίας στον αγώνα Άρσεναλ - Νιουκάστλ (2-0) στο «Γουέμπλεϊ».
1999: Ολοκληρώνεται το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ελληνορωμαϊκής πάλης που ξεκίνησε στις 13 του ίδιου μήνα στη Βουλγαρία. Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 6η θέση με 27 βαθμούς. Ο Τάσος Στεφανίδης κατακτά το αργυρό στα 130 κιλά, ο Δημήτρης Αβράμης το χάλκινο στα 76 κιλά, ο Χρήστος Γκίκας την 4η θέση στα 63 κιλά και ο Κώστας Θάνος την 8η θέση στα 97 κιλά.
1999: Ο Μίχαελ Σουμάχερ κερδίζει το Γκραν Πρι του Μονακό και φτάνει τις 16 νίκες για τη Φεράρι σπάζοντας το ρεκόρ του Νίκι Λάουντα (15 νίκες).
2001: Με αυτογκόλ στην παράταση και σκορ 5-4 η Λίβερπουλ νικά την Αλαβές σε έναν συγκλονιστικό αγώνα και κατακτά το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, τον πρώτο της ευρωπαϊκό τίτλο μετά από 17 χρόνια.
2015: Ο Σαντιό Μανέ της Σαουθάμπτον σημειώνει το πιο γρήγορο χατ τρικ στην Ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, σκοράροντας 3 γκολ μέσα σε διάστημα 2 λεπτών και 56 δευτερολέπτων, σπάζοντας το ρεκόρ που διατηρούσε για 21 χρόνια ο Ρόμπι Φάουλερ της Λίβερπουλ (σε 4 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα) εναντίον της Άρσεναλ το 1994.
2018: Η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε 3-0 της Μαρσέιγ στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ και κατέκτησε το τρόπαιο για τρίτη φορά στην Ιστορία της. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε νίκησε χάρη στα δύο γκολ του Αντουάν Γκριεζμάν και το ένα του Γκάμπι.
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ