Δολοφονία Μπλιώνα: Όταν οι εξέδρες του Αλκαζάρ βάφτηκαν με αίμα
Ήταν 26 Οκτωβρίου του 1986 όταν ο Χαράλαμπος Μπλιώνας άφηνε την τελευταία του πνοή στις κερκίδες του Αλκαζάρ. Ο 29χρονος τότε καθηγητής από το Λουτρό Ελασσόνας ζούσε και εργαζόταν στην Αθήνα και είχε επισκεφθεί το στάδιο προκειμένου να παρακολουθήσει την αναμέτρηση της Λάρισας με τον ΠΑΟΚ.
Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος στις τρεις πάρα τέταρτο το μεσημέρι, ωστόσο καθυστέρησε να ξεκινήσει, καθώς μία ώρα νωρίτερα σημειώθηκε ένα μοιραίο γεγονός.
Συγκεκριμένα, από την εξέδρα των φιλοξενούμενων πετάχτηκε μία φωτοβολίδα, η οποία, αφού πρώτα χτύπησε σε ένα κιγκλίδωμα, καρφώθηκε στη συνέχεια στον λαιμό του Μπλιώνα, προκαλώντας του διαμπερές τραύμα.
Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν ήταν αποτρόπαιες, με έναν φίλαθλο που καθόταν δίπλα στον άτυχο άνδρα να πέφτει λιπόθυμος βλέποντας τον βαριά τραυματισμένο εκπαιδευτικό. Ανάμεσα στους φιλάθλους βρίσκονταν και δύο γιατροί που έσπευσαν να βοηθήσουν. Ο ένας πατούσε με το χέρι του την καρωτίδα για να περιορίσει την αιμορραγία και ο άλλος προσπαθούσε να καλέσει το ΕΚΑΒ ή να βρει τον γιατρό του γηπέδου.
Το αποτέλεσμα ήταν να μεταφερθεί στο Κρατικό Νοσοκομείο της Λάρισας πάνω στην καρότσα ενός αγροτικού. Κατά τη διάρκεια της άφιξης διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ο οποίος παράλληλα ανακοινώθηκε και από τα μεγάφωνα του γηπέδου. Παρά τις παρακλήσεις των γηπεδούχων και με την κερκίδα των Λαρισαίων να βράζει από θυμό, ο αγώνας διεξήχθη κανονικά. Κανένας, ωστόσο, από πλευράς «βυσσινί» δεν πανηγύρισε τη νίκη με 2-1, καθώς το μυαλό όλων ήταν στον θάνατο του εκπαιδευτικού.
Μετά το τέλος της αναμέτρησης οι περίπου 3.000 φίλοι του ΠΑΟΚ αποχώρησαν έπειτα από μία ώρα και αφού πρώτα είχε αδειάσει όλο το γήπεδο. Τα λεωφορεία που τους μετέφεραν πήραν τον δρόμο μέσω Τυρνάβου και Κοζάνης, για να μην έρθουν σε επαφή με τους οπαδούς της Λάρισας, καθώς οι πληροφορίες έλεγαν ότι είχαν στήσει καρτέρι στη γέφυρα του Πηνειού για αντίποινα.
Όσον αφορά τον εντοπισμό του ενόχου, η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας γνωστοποίησε πως πραγματοποιήθηκαν το ίδιο βράδυ 23 συλλήψεις οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας. Έπειτα από τις έρευνες των αρχών, ένοχος κρίθηκε ο 20χρονος Βασίλης Θεοδωρίδης που καταδικάστηκε σε δεκαετή φυλάκιση. Η ποινή του μειώθηκε στα τρία χρόνια και τελικά αφέθηκε ελεύθερος στα δυόμισι λόγω καλής διαγωγής.
ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ...
1823: Ο Ακροκόρινθος παραδίδεται στους Έλληνες.
1863: Ιδρύεται η Ένωση Ποδοσφαίρου της Αγγλίας και τίθενται οι πρώτοι κανονισμοί του αθλήματος. Έτσι, οι Άγγλοι ξεχωρίζουν το ποδόσφαιρο από το ράγκμπι, που παίζεται πλέον ως χωριστό άθλημα. Μαζί γεννιέται και ο όρος «soccer», όπως ονομάζεται το ποδόσφαιρο στα αγγλικά. Η λέξη προέρχεται από τη σύντμηση δύο λέξεων: Social Ceremony (κοινωνική τελετή).
1930: Ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος επισκέπτεται την Άγκυρα, εγκαινιάζοντας μία νέα εποχή ειρήνης και φιλίας μεταξύ των δύο χωρών. Δεν λείπουν, ωστόσο, οι διαμαρτυρίες των προσφύγων.
1956: Μεταδίδεται από τα διεθνή πρακτορεία η λάθος είδηση ότι ο αντισυνταγματάρχης Φέρεντς Πούσκας σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μάχης στη Βουδαπέστη μεταξύ ρωσικών δυνάμεων και επαναστατικών τμημάτων. Όπως βέβαια θα γίνει αργότερα γνωστό, ο Πούσκας είναι στην Ισπανία με την ομάδα του, τη Χόνβεντ, όπου και θα επιλέξει μαζί με τους συμπαίκτες του, Σάντορ Κότσις και Ζόλταν Τσίμπορ, να μην επιστρέψει, ζητώντας πολιτικό άσυλο.
1968: Ο Πέτρος Γαλακτόπουλος κατακτά στα 70 κιλά της ελληνορωμαϊκής πάλης το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικού.
1972: Λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ Σόφιας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ο Τότης Φυλακούρης αφήνει έναν πετεινό στη σέντρα, θέλοντας να κάνει πλάκα στον Ολυμπιακό για την ήττα του την προηγούμενη μέρα από την Τότεναμ με 4-0. Για την πράξη του αυτή θα τιμωρηθεί με τέσσερις αγωνιστικές.
1990: Τελευταία επίσημη συμμετοχή του κορυφαίου Έλληνα ποδοσφαιριστή Βασίλη Χατζηπαναγή στον αγώνα Ηρακλής - Βαλένθια, ανήμερα των γενεθλίων του.