Νιγηριανός πάστορας συγκινεί: «Κατάλαβα όταν άκουσα... Ολυμπιακός. Ο Θεός να ευλογεί τη μνήμη του»
«Σχεδόν ξεχασμένος στη Νιγηρία, αλλά όχι στην Ελλάδα», λέει για τον Ρασίντ Γιεκινί
Ο Μπεμίνιο Ρέμο Ομόρκι είναι Νιγηριανός συγγραφέας και δικηγόρος, διδάσκαλος του χριστιανισμού μέσω τηλεοπτικής εκπομπής στο Σαν Φρανσίσκο και στο Ντιτρόιτ. Άνθρωπος κύρους στη Νιγηρία είναι παραγωγός μιας σειράς ταινιών μικρού μήκους στις Η.Π.Α. και πάστορας του Χριστιανικού Κέντρου «Νους του Χριστού» στην Καλιφόρνια και την Αμπούτζα. Είναι επίσης γνωστός για τη χρήση των κοινωνικών μέσων δικτύωσης για την προβολή του Ευαγγελίου και αρθρογράφος μεγάλων εφημερίδων.
Μια ανάρτηση που έκανε πριν από λίγο έχει σχέση με την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό και τον Ρασίντ Γιεκινί. Ο λόγος είναι ότι ο ίδιος ο Ομόρκι βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα (φωτογραφία στην Κόρινθο).
Ο Ομόρκι έγραψε λοιπόν: «Σχεδόν ξεχασμένος στη Νιγηρία, αλλά παντού στην Ελλάδα. Οι άνθρωποι με κάνουν ευτυχισμένο με τους ύμνους για τον... Yekini. Τον προφέρουν Yay-kinie. Δεν ήξερα τι εννοούσαν στην αρχή έως ότου αναφέρθηκαν στην Ολυμπιακό και κατάλαβα ότι εννοούσαν τον Rashidi Yekini. Ο Θεός να ευλογεί τη μνήμη του».
Ο θάνατός του
Ο Γιεκινί ήταν διεθνής Νιγηριανός ποδοσφαιριστής που αγωνιζόταν ως επιθετικός. Κατά τη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του αγωνίστηκε στα πρωταθλήματα της Νιγηρίας, της Ακτής Ελεφαντοστού, της Πορτογαλίας, της Ελλάδας (το καλοκαίρι του 1994 στον Ολυμπιακό), της Ισπανίας, της Ελβετίας, της Τυνησίας και της Σαουδικής Αραβίας. Έχει διακριθεί ως ο καλύτερος Αφρικανός ποδοσφαιριστής για το 1993, ενώ μέχρι σήμερα είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής ομάδας της χώρας του έχοντας 37 γκολ σε 58 εμφανίσεις.
Ο Ρασίντ Γιεκινί πέθανε αιφνιδίως στις 4 Μαΐου 2012 στην ηλικία των 48 ετών. Τα ακριβή αίτια του θανάτου του δεν είναι ακόμα γνωστά, ωστόσο το 2011, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της πατρίδας του ανακοίνωσαν ότι ο Γιεκινί μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας έπασχε από διπολική διαταραχή και βαριά κατάθλιψη, κάτι που τον οδήγησε στο να μένει μόνος του παρά το γεγονός ότι είχε τρεις γυναίκες και τρία παιδιά. Φημολογείται επίσης πως μετά το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας και μέχρι το θάνατό του, ο Ρασίντ Γιεκινί αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.