Ποιος μεγάλος ηθοποιός στοιχημάτισε στη σίγουρη επιτυχία του Αλέκου Αλεξανδράκη

Ήταν απόλυτα βέβαιος  πως ο νεαρός Αλέκος Αλεξανδράκης θα έκανε σουξέ και έβαλε στοίχημα για την επιτυχία του

Ποιος μεγάλος ηθοποιός στοιχημάτισε στη σίγουρη επιτυχία του Αλέκου Αλεξανδράκη

Ο Αλέκος Αλεξανδράκης, γιος μεγαλοδικηγόρου από τη Μάνη, προαλειφόταν για ένα σωρό άλλο πράγματα εκτός από ηθοποιός. Στα νεανικά του χρόνια αγάπησε με πάθος την ξιφασκία, και έγινε μέλος της εθνικής ομάδας. Στα δεκάξι του χρόνια μπήκε στη σχολή Ναυτικών δοκίμων θέλοντας να κάνει καριέρα αξιωματικού ενώ παράλληλα ονειρευόταν σπουδές σκηνοθεσίας.

Τελικά στράφηκε στην ηθοποιία. Ο φίλος του και ηθοποιός Νίκος Καζής τον έπεισε να δώσει εξετάσεις στο τότε Βασιλικό Θέατρο και ο Αλεξανδράκης πέρασε πρώτος. Από τα μέσα της δεκαετίας του '50 ήταν ήδη θιασάρχης, ενώ στο ντεμπούτο του το 1949 ο κριτικός Αιμίλιος Χουρμούζος αναφώνησε ενθουσιασμένος : «Παρουσιάστε Όπλα! Επιτέλους ένας εραστής στο ελληνικό θέατρο».

Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους μας. Τη συνέχεια αυτή, ωστόσο, την είχε προβλέψει ο μεγάλος Δημήτρης Χορν και μάλιστα είχε βάλει στοίχημα με κάποιους για την επιτυχία του νεαρού Αλεξανδράκη την εποχή που εκείνος έδινε τις εξετάσεις του για να περάσει στο Βασιλικό Θέατρο. Μαζί με το στοίχημα κέρδισε και την αναγνώριση για την ευφυία και τη γενναιοδωρία του.