Κώστας Βουτσάς σε Βασίλη Αυλωνίτη: «Τι λες ρε βλάκα!» Ο τσακωμός που δεν ξέραμε

Ένα μικρό επεισόδιο του νεαρού Βουτσά με τον Αυλωνίτη ανήκει στα ανέκδοτα του ελληνικού κινηματογράφοιυ

Κώστας Βουτσάς σε  Βασίλη Αυλωνίτη: «Τι λες ρε βλάκα!» Ο τσακωμός που δεν ξέραμε

Αυλωνίτης και Βουτσάς ανήκουν σε δύο διαφορετικές γενιές κωμικών. Ηθοποιοί με πηγαίο ταλέντο και οι δύο αντίκριζαν πάντοτε με θάρρος τον κινηματογραφικό φακό, πρωταγωνιστώντας σε ταινίες που μέχρι σήμερα παραμένουν κλασικές.

Ο μεν Αυλωνίτης ήρθε από τα μέσα του '50 να δώσει μια νέα πνοή στον ελληνικό κινηματογράφο, καθώς έδυε σιγά-σιγά το άστρο του μεγάλου Λογοθετίδη. Ο δε Βουτσάς πήρε τη σκυτάλη λίγο πριν από τα μέσα της δεκαετίας του '60 αφήνοντας με τη σειρά του εκπληκτικές ερμηνείες.

Κάποια στιγμή ο «νέος» και ο «παλιός» ήρθαν σε αντιπαράθεση. Από ό,τι διαφαίνεται την αφορμή την έδωσε ο Αυλωνίτης που με τον αέρα του πρεσβύτερου συμπεριφέρθηκε απρεπώς στον νεώτερο. Αλλά και ο Βουτσάς δεν μάσαγε. Αισθάνθηκε προσβεβλημένος και απάντησε αναλόγως λέγοντας: «Τι λες ρε βλάκα!» Ο Βουτσάς, προς τιμήν του, έκανε τόπο στην οργή και αργότερα δήλωσε: «Το μετάνιωσα και το κουβαλάω ακόμα, ό,τι κι αν έγινε, δεν έπρεπε να του μιλήσω έτσι. Ακόμα και σήμερα του ζητώ νοερά συγγνώμη».

Πρωτομάστορας της κωμωδίας ο Αυλωνίτης με τρομερό ταλέντο στον αυτοσχεδιασμό, μεσουράνησε στα τέλη του '50 και στις αρχές του '60. Είχε ωστόσο ένα ολέθριο πάθος, τον εθισμό του στον τζόγο, στην «πράσινη τσόχα» αλλά κυρίως στα ιπποδρομιακά στοιχήματα κι αυτό τον έκανε συχνά απότομο και απόμακρο.