Ποιο ήταν το κύριο επάγγελμα του Λάμπρου Κωνσταντάρα

Τον ξέρουμε όλοι ως ηθοποιό και μάλιστα ως ένα από τους πιο δημοφιλείς στην εποχή του αλλά το πρώτο του επάγγελμα ήταν άλλο...

Ποιο ήταν το κύριο  επάγγελμα του Λάμπρου Κωνσταντάρα

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας υπήρξε ένας από τους δημοφιλέστερους ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου. Ακμάζοντας κινηματογραφικά ως ζεν πρεμιέ στη δεκαετία του '50, στη συνέχεια και καθώς είχε πια μεγαλώσει, ερμήνευσε ρόλους κωμικούς αλλάζοντας το υποκριτικό του προφίλ.

Γνωρίζουμε επίσης ότι ήταν φανατικός λάτρης του ποδοσφαίρου κι έπαιξε κι ο ίδιος στην ΑΕΚ ως τερματοφύλακας στη Β΄ ομάδα. Αρίστευσε και στον στίβο σε αγωνίσματα ταχύτητας αλλά και σε άλματα.

Εκείνο που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι το κύριο επάγγελμα του δημοφιλούς ηθοποιού, ο οποίος συνέχισε την οικογενειακή παράδοση της χρυσοχοΐας. Μάλιστα ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, που γεννήθηκε και έζησε στο Κολωνάκι, ως γόνος εύπορων χρυσοχόων, στάλθηκε στο Παρίσι για σπουδές χρυσοχοΐας, τις οποίες όμως διέκοψε προκειμένου να ασχοληθεί με το μεγάλο του πάθος, την ηθοποιία. τον ανακάλυψε ο Γάλλος σκηνοθέτησ Λουί Ζουβέ να παίζει ως κομπάρσος σε θεατρική παράσταση, τον πήρε στη Δραματική Σχολή του, που λειτουργούσε στο παρισινό θέατρο "Ατενέ" (Théâtre de l'Athénée), την οποία ο Κωνσταντάρας τελείωσε αριστούχος και ο Ζουβέ τον προώθησε. Το καλοκαίρι του 1938 ο Κωνσταντάρας επέστρεψε στην Ελλάδα, ξεκινώντας πλέον καριέρα ηθοποιού. Ωστόσο μεταπολεμικά συνέχισε παράλληλα με την ηθοποιία να εργάζεται στο οικογενειακό κατάστημα.