Ο Φούντας και ο Άντονι Κουίν έπαιξαν ξύλο στα γυρίσματα μιας ταινίας. Αλήθεια ή ψέματα;

Τα γυρίσματα μιας ταινίας αποτελούν επίπονη διαδικασία και δεν λείπουν οι παρεξηγήσεις

Ο Φούντας και ο Άντονι Κουίν έπαιξαν ξύλο στα γυρίσματα μιας ταινίας. Αλήθεια ή ψέματα;

Οι κινηματογραφικές ταινίες γυρίζονται συνήθως κάτω από μεγάλη πίεση χρόνου και χρημάτων. Η παραμικρή αναποδιά μπορεί να εκτοξεύσει το κόστος και να καθυστερήσει την ολοκλήρωση μιας ταινίας με καταστροφικά αποτελέσματα. Επιπλέον οι ηθοποιοί βρίσκονται συνεχώς σε κατάσταση στρες και δυσκολεύονται συχνά να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της παραγωγής και του σκηνοθέτη.

Οι παρεξηγήσεις ανάμεσα στους συντελεστές μιας κινηματογραφικής παραγωγής είναι σύνηθες φαινόμενο. Οι περισσότερες καταλαγιάζουν με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων. Ακόμα όμως κι αν η κατάσταση ξεφύγει και φτάσει στα άκρα ισχύει ο νόμος της άκρας μυστικότητας. Λίγα πράγματα αφήνουν οι υπεύθυνοι να διαρρεύσουν και αν αυτό συμβεί όλοι αρνούνται την ύπαρξη παρόμοιων επεισοδίων, αφήνοντάς τα να αιωρούνται στα όρια του αστικού μύθου.

Ένα παρόμοιο επεισόδιο φαίνεται πως έλαβε χώρα στα γυρίσματα του «Ζορμπά. Φημολογείται ότι ο Γιώργος Φούντας αρπάχτηκε με τον Άντονι Κουίν και ότι ο Έλληνας έκανε τόπι στο ξύλο τον Αμερικανό σταρ. Η παρεξήγηση θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένη. Το αν όντως ο Φούντας καταχέρισε τον Κουίν ή πρόλαβαν να τους χωρίσουν κάποιοι, αυτό το ξέρουν μόνο όσοι παρίσταντο. Με πάσα επιφύλαξη μεταφέρουμε αυτή την φημολογία, θεωρώντας πως αν πράγματι συνέβη, η εξήγηση βρίσκεται στην ένταση που αναπόφευκτα δημιουργείται στα κινηματογραφικά στούντιο.