«Στέλλα»: Πού γυρίστηκε και η αρνητική κριτική των εντύπων της Αριστεράς
Πού γυρίστηκε η ταινία Στέλλα, η αρνητική κριτικής των εντύπων της Αριστεράς και οι καταπληκτικές ερμηνείες των ηθοποιών.
Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στο τρίστρατο που φαίνεται στο φινάλε, στη συμβολή των οδών Καλλιδρομίου, Πλαπούτα και Τσαμαδού στα Εξάρχεια. Υπάρχουν σκηνές όπου γυρίστηκαν στην Καστέλα και το Μικρολίμανο, στην πλατεία Αβησσυνίας, στην οδό Ηφαίστου, στην πλατεία Μοναστηρακίου, στην Πύλη της Ρωμαϊκής Αγοράς, στην Βουκουρεστίου, στην Πανεπιστημίου και στη Χαριλάου Τρικούπη .
Ολυμπιακός: Οι λύσεις που δίνει η επιστροφή του Ορτέγκα
Η κριτική όταν πρωτοπροβλήθηκε η ταινία ήταν εχθρική από τα έντυπα της Αριστεράς. «Το ξετραχηλισμένο αυτό γύναιο, η γυναίκα που δεν θέλει να παντρευτεί για να ‘χει το ελεύθερο να γλεντάει τη ζωή της, είναι ένας χαρακτήρας;» διερωτάται ο Αντώνης Μοσχοβάκης στην «Επιθεώρηση Τέχνης», ενώ ο Κώστας Σταματίου από τις στήλες της Αυγής χαρακτηρίζει την ταινία «ξεδιάντροπο μελόδραμα, που προβάλλει ό,τι χαμηλότερο, ό,τι πιο «λούμπεν», ό,τι πιο χυδαίο και καθυστερημένο στοιχείο υπάρχει στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα»
Η «Στέλλα» πρωτοπροβλήθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών του 1955 (26 Απριλίου - 10 Μαΐου) και τον επόμενο χρόνο κέρδισε τη «Χρυσή Σφαίρα» καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ και προτάθηκε για το Όσκαρ ενδυματολογίας (Ντένη Βαχλιώτη).
Εκτός από την Μελίνα Μερκούρη, σπουδαίες ερμηνείες δίνουν και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές: ο Γιώργος Φούντας, ο πρωτοεμφανιζόμενος Κώστας Κακκαβάς, η «τραγουδίστρια της νίκης» Σοφία Βέμπο (Μαρία), ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος (Μήτσος), η Βούλα Ζουμπουλάκη (Αννέτα), η Χριστίνα Καλογερίκου (μητέρα του Μίλτου) και η Τασσώ Καββαδία (αδελφή του Αλέκου).