Από πού πήραν το όνομα τους οι Foo Fighters
Oι Foo Fighters είναι κατά κάποιο τρόπο συνέχεια των Nirvana και πήραν το όνομα τους από μυστηριώδη εναέρια φαινόμενα!
Οι Foo Fighters είναι αμερικανικό rock μουσικό συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1995 στις ΗΠΑ από τον κιθαρίστα-πρώην ντάμερ του γκραντζ συγκροτήματος Nirvana, Ντέιβ Γκρολ, ο οποίος ήταν επηρεασμένος από την μουσική των πριν ένα χρόνο διαλυμένων Nirvana, αλλά και γενικά από την hard και εναλλακτική rock σκηνή.
Το συγκρότημα έχει κάνει πάρα πολλές πωλήσεις άλμπουμ παγκοσμίως, ενώ θεωρείται ως πατέρας του ποστ γκραντζ.
Ολυμπιακός: Οι λύσεις που δίνει η επιστροφή του Ορτέγκα
Ο όρος foo fighter χρησιμοποιήθηκε από τους πιλότους αεροσκαφών των Συμμάχων κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου για να περιγράψει διάφορα UFO ή μυστηριώδη εναέρια φαινόμενα που έβλεπαν στον ουρανόμ τόσο στο θέατρο επιχειρήσεων της Ευρώπης όσο και στον Ειρηνικό.
Η λέξη "foo" εμφανίστηκε στη λαϊκή κουλτούρα στις αρχές της δεκαετίας του 1930, χρησιμοποιούμενη για πρώτη φορά από τον σκιτσογράφο Μπιλ Χόλμαν , ο οποίος έβαλε τις λωρίδες κινουμένων σχεδίων του Smokey Stover με τα σημάδια "foo" και τα λογοπαίγνια.
Τον όρο "foo" δανείστηκε ένας χειριστής ραντάρ της 415ης Μοίρας Μάχης Νυχτερινής, ο Donald J. Meiers. Η φράση του Smokey Stover ήταν "όπου υπάρχει φου, υπάρχει φωτιά". Σε μια ενημέρωση της αποστολής το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου 1944, ο Fritz Ringwald, ο αξιωματικός πληροφοριών S-2 της μονάδας, δήλωσε ότι ο Meiers και ο Ed Schleuter είχαν δει μια κόκκινη σφαίρα φωτιάς που φαινόταν να τους κυνηγάει με διάφορους ελιγμούς υψηλής ταχύτητας. Ο Fritz είπε ότι ο Meiers ήταν εξαιρετικά ταραγμένος και είχε ένα αντίγραφο του κόμικς κουμπωμένο στην πίσω τσέπη του. Το τράβηξε, το έριξε στο γραφείο του Φριτς και είπε: "Εγώ ήμουν άλλος ένας από αυτούς τους γ... ανόητους μαχητές!".
Τον Δεκέμβριο του 1944, ένας ανταποκριτής Τύπου από το Associated Press στο Παρίσι, ο Μπομπ Γουίλσον, στάλθηκε στην 415η μοίρα έξω από τη Ντιζόν της Γαλλίας, για να ερευνήσει αυτήν την ιστορία. Ήταν εκείνη τη στιγμή που ο όρος καθαρίστηκε σε "foo fighters".