Δαλιανίδης: «Από ποιες τέσσερις σταρ του σινεμά θα έφτιαχνα την ιδανική ηθοποιό!»

Δεν τα δίνει όλα ο Θεός...

Δαλιανίδης: «Από ποιες τέσσερις σταρ του σινεμά θα έφτιαχνα την ιδανική ηθοποιό!»

Δεν τα δίνει όλα ο Θεός, κι αυτό το ξέρουμε όλοι και πιο καλά το ξέρει ο Γιάννης Δαλιανίδης, ο έμπειρος σκηνοθέτης με τις πολλές επιτυχίες στον εμπορικό κινηματογράφο του '60.

Σύμφωνα με όσα έχει πει κατά καιρούς αν του ζητούσε κάποιος να φτιάξει την ιδανική ηθοποιό, ο Δαλιανίδης θα διάλεγε το σώμα της Μαρίας Ιωαννίδου, τη φινέτσα της Μαίρης Χρονοπούλου, το ταλέντο της Καρέζη και την αύρα της Λάσκαρη.

Για το σώμα της Ιωαννίδου και την τέχνη της στο χορό ο Δαλιανίδης έχει μιλήσει επανειλημμένα. Ταυτόχρονα έχει εκθειάσει τη φινέτσα της Μαίρης Χρονοπούλου τους τρόπους της και το γούστο της στο ντύσιμο. Στο υποκριτικό ταλέντο της Τζένης Καρέζη έχει συχνά υποκλιθεί. Τέλος έχει δηλώσει ουκ ολίγες φορές ότι ηθοποιός με την αύρα της γόησσας σαν την Ζωή Λάσκαρη ούτε υπήρξε ούτε θα υπάρξει ξανά στον ελληνικό κινηματογράφο.

Από αυτές τις τέσσερις μικρές θεές ο δημοφιλής σκηνοθέτης θα δημιουργούσε την ιδανική ηθοποιό, αφήνοντας έξω αγαπημένα του κορίτσια όπως η Μάρθα Καραγιάννη, η Ρίκα Διαλυνά, η Νόρα Βαλσάμη και η Μπέττυ Λιβανού.