Αυτή ήταν η ηθοποιός με τα ωραιότερα πόδια στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου

Οι μύθοι στο σινεμά  χτίζονται συχνά με πολύ απλό τροπο

Αυτή ήταν η ηθοποιός με τα ωραιότερα πόδια στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου

Όταν την είδε ο Γιάννης Δαλιανίδης είχε πει μέσα του: «Ακόμα και αν δεν φτουρήσει στο πανί, θα λέω πως ανακάλυψα το κορίτσι με τα ωραιότερα πόδια στην ιστορία του ελληνικού σινεμά«.

Έτσι ξεκίνησε μια σχέση αγάπης και μίσους με τη Ζωή που χρειάστηκε να αλλάξει το όνομά της, για να μην σκουντουφλάει πάνω στην διάσημη τότε ξαδέρφη της, που σε πολύ λίγο χρόνο την επισκίασε.

Σήμερα κανείς δεν θυμάται τη Ζωή Κουρούκλη, όλοι όμως θυμούνται και μνημονεύουν την Ζωή Λάσκαρη, το sex symbol της δεκαετίας του '60 που, όταν χρειάστηκε, κατατρόπωσε και κοτζάμ Λολομπριτζίτα.

Η Ζωή Λάσκαρη δεν ήταν μόνο ένα από τα ωραιότερα κορίτσια του ελληνικού σινεμά αλλά όπως λέει και ο Δαλιανίδης ήταν η ηθοποιός με τα ωραιότερα πόδια στην Ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου. Πρωταγωνίστησε σε ετερόκλιτες ταινίες, όπως «Ο Κατήφορος» και «Οι θαλασσιές οι χάντρες», πολλές από τις οποίες έσπασαν τα ταμεία.

Ήταν αναμφίβολα η Ζωή που έδωσε ζωή στον ελληνικό κινηματογράφο της δεκαετίας του '60 και αναδείχθηκε με μαζική αντρική φαντασίωση της εποχής εκείνης.