Αυτός είναι ο πιο καλοντυμένος ηθοποιός του ελληνικού σινεμά

Απίστευτο κι όμως αληθινό το γεγονός ότι οι ηθοποιοί έφερναν δικά τους ρούχα στα γυρίσματα

Αυτός είναι ο πιο καλοντυμένος ηθοποιός του ελληνικού σινεμά

«Πρόκειται ίσως για ελληνική πρωτοτυπία αλλά θα πρέπει να ξέρετε ότι στις ταινίες που γυρίζαμε την εποχή εκείνη οι ηθοποιοί έφερναν τα ρούχα που απαιτούσε ο ρόλος τους», επισημαίνει ο Γιάννης Δαλιανίδης στην αυτοβιογραφία του.

Το λέει αυτό μιλώντας για την Τζένη Καρέζη αλλά και για έναν συνάδελφό της που την εποχή εκείνη βρισκόταν στο ζενίθ της κινηματογραφικής γοητείας του. Αναφερόμαστε φυσικά στον Αντρέα Μπάρκουλη. Ο ίδιος ο ηθοποιός ισχυρίζεται ότι τον καιρό της ακμής του πρωταγωνιστούσε σε 3-4 ταινίες ταυτόχρονα. Αναγκαζόταν να γυρίζει από στούντιο σε στούντιο μεταφέροντας με το αυτοκίνητό του από κουστούμια μέχρι φουστανέλες. Όλοι πάντως είχαν να το λένε πως ο Μπάρκουλης πρόσεχε πολύ τον ρουχισμό του και εμφανιζόταν πάντα εξαιρετικά σικάτος. Το κομψό του ντύσιμο άλλωστε θα πρέπει να συνέβαλε καθοριστικά στο γνωστό εκείνο σύνθημα της εποχής: «Κορίτσια ο Μπάρκουλης».

Εμφανίστηκε σε περισσότερες από εκατό ταινίες παίζοντας πρώτους ρόλους, σε δραματικές ταινίες όπως στην Κοινωνία ώρα μηδέν (1966), Κοντσέρτο για πολυβόλα (1967), Όλγα, αγάπη μου (1968), αλλά και σε κωμωδίες, όπως στο Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα (1958), Διακοπές στην Αίγινα (1958), Η μουσίτσα (1959), Μην είδατε τον Παναή; (1962), Το δόλωμα (1964), Τζένη Τζένη (1965), Ησαΐα μη χορεύεις (1969), Μια τρελή τρελή σαραντάρα (1970) και στο Η θεία μου η χίπισσα (1970).

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης πέθανε το 2019 σε ηλικία 80 ετών. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας όσο και οικονομικά προβλήματα.