Ο ηθοποιός με την πιο χαρακτηριστική φωνή στον ελληνικό κινηματογράφο δεν ήταν ο Γιάννης Φέρτης

Η φωνή είναι θεμελιώδες εργαλείο για έναν ηθοποιό και στο ελληνικό σινεμά όλοι ήξεραν ποιος είχε την πιο χαρακτηριστική χροιά

Ο ηθοποιός με την πιο χαρακτηριστική φωνή στον ελληνικό κινηματογράφο δεν ήταν ο Γιάννης Φέρτης

Αναφερόμαστε στη φωνή διαφόρων ηθοποιών του ελληνικού κινηματογράφου και μας έρχονται στο μυαλό ονόματα όπως του Γιάννη Φέρτη ή του Μάνου Κατράκη. Η αλήθεια είναι όμως ότι την πιο χαρακτηριστική φωνή από όλους τη διέθετε ο Βύρων Πάλλης.

Ο Βύρων Πάλλης γεννήθηκε και πέθανε στην Αθήνα. Παιδί του εθνικού θεάτρου έκανε τριπλή καριέρα, τόσο στο θέατρο, όσο και στον κινηματογράφο αλλά και στο ραδιόφωνο. Ο Βύρων Πάλλης πέρα από τις κινηματογραφικές και θεατρικές επιτυχίες του έγινε γνωστός για την ραδιοφωνική εκπομπή σε συνέχειες με τίτλο Το σπίτι των ανέμων, στο ρόλο του δικηγόρου Λαμπίρη. Στον κινηματογράφο έκανε τον ντεμπούτο του στην ταινία του Αλέκου Σακελλάριου Θανασάκης ο πολιτευόμενος ενσαρκώνοντας τον ομώνυμο ρόλο. Παντρεύτηκε τη συνάδελφό του Αφροδίτη Γρηγοριάδου και πέθανε το 1995 ύστερα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 72 ετών.

Χάρισε τη φωνή του σε πολλά διαφημιστικά σποτ αξιοποιώντας το ιδιαίτερο τίμπρο και την επιβλητικότητά της. Υπήρξε ένας από τους ηθοποιούς που ερμήνευαν ως επί το πλείστον ρόλους σοβαρούς χωρίς ψήγμα κωμικού στοιχείου.