Αυτή είναι η πιο ψηλή ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου

Αν αξιολογήσουμε τις σταρ του ελληνικού κινηματογράφου σύμφωνα με το μπόι τους, μία είναι αυτή που ξεχωρίζει

Αυτή είναι η πιο ψηλή ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου

Το ανάστημα αποτελεί προσόν για τους καλλιτέχνες αλλά και για τους απλούς ανθρώπους, καθώς προσθέτει αρχοντιά και γόητρο σε γυναίκες και άντρες. Στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο υπήρχαν γυναίκες ηθοποιοί που θα μπορούσαν κάλλιστα να διεκδικήσουν τον τίτλο της πιο ψηλής ανάμεσα στις συναδέλφους της - και δεν αναφερόμαστε φυσικά στα πρώτα ονόματα, Βουγιουκλάκη, Καρέζη ή Λαμπέτη.

Γνωστές ηθοποιοί όπως η Λιβυκού, η Μερκούρη, η Μάρω Κοντού, η Ναθαναήλ, η Διαλυνά ή η Λάσκαρη θα μπορούσαν να διεκδικήσουν τον τίτλο της πιο ψηλής σταρ. Ωστόσο τον τίτλο αυτό τον κερδίζει μάλλον μια από τις όψιμες βεντέτες του ελληνικού σινεμά.

Η Κάτια Δανδουλάκη αναδείχθηκε την εποχή που ο ελληνικός κινηματογράφος έπνεε τα λοίσθια και πρωταγωνίστησε στις τελευταίες εκλάμψεις του. Ας θυμηθούμε ότι όταν έπαιζε δίπλα στον Δημήτρη Παπαμιχαήλ για τις ανάγκες της ταινίας «Παπαφλέσσας» οι συντελεστές της φιλόδοξης εκείνης παραγωγής έδιναν μεγάλη προσοχή ώστε η πανύψηλη Κρητικιά να μην φαίνεται πιο ψηλή από τον συμπρωταγωνιστή της. Για την Ιστορία το ύψος της Δανδουλάκη είναι 1.78 μ.