Roland Garros: Στον τελικό ο Αλκαράθ ύστερα από 5 συγκλονιστικά σετ κόντρα στον Σίνερ!

Ο Κάρλος Αλκαράθ επικράτησε με 3-2 σετ του Γιάνικ Σίνερ στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του Roland Garros, για να προκριθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στον τελικό του γαλλικού Open.

Roland Garros: Στον τελικό ο Αλκαράθ ύστερα από 5 συγκλονιστικά σετ κόντρα στον Σίνερ!

Οι Κάρλος Αλκαράθ και Γιάνικ Σίνερ στάθηκαν αντάξιοι των προσδοκιών για ένα ακόμη συγκλονιστικό μεταξύ τους παιχνίδι στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του Roland Garros, με τον Ισπανό τελικά να επικρατεί οριακά ύστερα από 5 σετ και να προκρίνεται για παρθενική φορά στην καριέρα του στον τελικό του παριζιάνικου Open!

Το ξεκίνημα, ωστόσο, ανήκε στον Σίνερ, ο οποίος πήρε καθαρά το πρώτο σετ και έδειχνε να «έχει» τον αντίπαλό του. Ο Αλκαράθ, όμως, αντέδρασε άμεσα και ισοφάρισε σε 1-1, πριν ο Ιταλός πάρει ξανά προβάδισμα κερδίζοντας και το τρίτο σετ στις λεπτομέρειες.

Κι όμως, ο «Καρλίτος» βρήκε τις απαντήσεις στη συνέχεια, κυρίως λόγω της εξαιρετικής του άμυνας στο χώμα του Παρισιού, αλλά και των καθαρών χτυπημάτων του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αλκαράθ είχε 65 νικηφόρα χτυπήματα έναντι μόλις 39 του Σίνερ, παρότι είχε περισσότερα αβίαστα λάθη από τον αντίπαλό του (58 έναντι 44).

Το τελικό 2-6, 6-3, 3-6, 6-4, 6-3 φαντάζει δίκαιο, βάσει συνολικής απόδοσης στο κεντρικό κορτ «Philippe Chatrier». Έτσι ο Αλκαράθ έκανε το 5-4 στις νίκες στις αναμετρήσεις του με τον Σίνερ και παράλληλα έγινε ο νεότερος παίκτης στην Ιστορία του αθλήματος που καταφέρνει να προκριθεί σε τρεις τελικούς διαφορετικών grand slam. Αντίπαλός του στον τελικό θα είναι ο νικητής του δεύτερου χρονικά ημιτελικού ανάμεσα σε Σάσα Ζβέρεφ και Κάσπερ Ρουντ.