Roland Garros: Πέρασε στους «8» ο Τσιτσιπάς και περιμένει... Αλκαράθ (highlights)

Μεγάλη πρόκριση του Στέφανου Τσιτσιπά στους «8» του Roland Garros με 3-1 σετ επί του Ιταλού Αρνάλντι. Τώρα παίζει με Αλκαράθ. 

Roland Garros: Πέρασε στους «8» ο Τσιτσιπάς και περιμένει... Αλκαράθ (highlights)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνέχισε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του στο Roland Garros επικρατώντας με 3-1 σετ του Ιταλού Ματέο Αρνάλντι και τώρα περιμένει τον αντίπαλό του για την επόμενη πρόκληση, ο οποίος θα είναι ο Κάρλος Αλκαράθ ο οποίος επικράτησε εύκολα με 3-0 σετ του Καναδού Αλιασίμ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έχασε το πρώτο σετ (3-6), αλλά στη συνέχεια πήρε το δεύτερο 7-6 και πολύ άνετα τα δύο επόμενα με 6-2.

Το κομβικό σετ φυσικά ήταν το δεύτερο καθώς ο Τσιτσιπάς βρέθηκε να χάνει με 4-2 γκέιμ, αλλά μπόρεσε να ισοφαρίσει σε 5-5 και εν συνεχεία να νικήσει στο τάι μπρέικ. Παίρνοντας και την απαραίτητη ψυχολογία ώστε να αποδείξει την ανωτερότητά του στα εναπομείναντα σετ. Και πλέον να ετοιμάζεται για τη μάχη με τον Ισπανό Νο 3 στον κόσμο.

Σε 3 ώρες και 11 λεπτά έφτασε στη νίκη και στους «8» του κορυφαίου Grand Slam για 2η συνεχόμενη χρονιά και 4η συνολικά στην καριέρα του. Η σημερινή ήταν η 26η νίκη του Τσιτσιπά στην πρωτεύουσα της Γαλλίας και 8η πρόκριση σε προημιτελική φάση τουρνουά τέτοιου επιπέδου, έχοντας από 4 σε Australian Open και Ρολάν Γκαρός.

Το νο9 της παγκόσμιας κατάταξης τελείωσε το παιχνίδι με 7 άσους και 5 διπλά λάθη, πέρασε το 66% των πρώτων service, κερδίζοντας το 74% των πόντων (57/77) και το 54% στο δεύτερο (21/39), σημείωσε 63 winners (έναντι 47 του αντιπάλου του), υπέπεσε σε 36 αβίαστα λάθη, ενώ εκμεταλλεύτηκε τις 5 από τις 21 ευκαιρίες για break.