Mε ανατροπή το νικηφόρο ξεκίνημα του Τσιτσιπά στην Ρώμη!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με ανατροπή 2-1 (6-7, 6-4, 6-4) του Γερμανού Στρουφ στην πρεμιέρα του στο τουρνουά της Ρώμης 

Mε ανατροπή το νικηφόρο ξεκίνημα του Τσιτσιπά στην Ρώμη!

Η νίκη για τον Στέφανο Τσιτσιπά στον πρώτο του αγώνα στο Rome Masters ήρθε αλλά με ανατροπή και δυσκολότερα του αναμενομένου.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας στα χρονικά αγχώθηκε κόντρα στον Γιαν-Λέναρντ Στρουφ πριν πάρει την πρόκριση στον τρίτο γύρο της 1000αρας διοργάνωσης.

Με τους χειρότερους δυνατούς οιωνούς ξεκίνησε το πρώτο ματς του Τσιτσιπά στο μονό του Rome Masters. Ο Έλληνας τενίστας σέρβιρε πρώτος και δέχθηκε το break με συνέπεια να μην μπορεί να συγκρατήσει την απογοήτευσή του και να σπάσει τη ρακέτα του.

Ο Στρουφ κατέκτησε και το δεύτερο game με δυσκολία, με τον Τσιτσιπά να απαντάει άμεσα παίρνοντας το πρώτο του game για να κάνει το 1-2.

Μέχρι και το 3-4 οι δύο τενίστες κατάφεραν να κρατήσουν το σερβίς τους, σημείο στο οποίο ο Στέφανος έκανε break στον Γερμανό και ισοφάρισε για πρώτη φορά στο ματς, ενώ στο αμέσως επόμενο game πέρασε μπροστά με 5-4.

Το πρώτο σετ οδηγήθηκε σε tie break, εκεί που ο Γιαν-Λέναρτ Στρουφ ήταν πιο ψύχραιμος και το κατέκτησε με 7-1 πόντους, κάνοντας το 1-0 κόντρα στο νούμερο οκτώ της παγκόσμιας κατάταξης.

Στο δεύτερο σετ τα πράγματα άλλαξαν, ο Τσιτσιιπάς μπήκε πιο συγκεντρωμένος.

Έκανε νωρίς break στο σερβίς του Γερμανού, στο πέμπτο game, το οποίο ήταν αρκετό για να του δώσει την ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια με 1-1 σετ (6-4).

Mε 6-4 υπέρ του έληξε και το 3ο σετ παρά την αντίσταση του Τεύτονα.