Τεντόγλου: Υποψήφιος για κορυφαίος αθλητής του κόσμου

Ο Ολυμπιονίκης του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, βρίσκεται για μια ακόμη φορά ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές του κόσμου σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου

Τεντόγλου: Υποψήφιος για κορυφαίος αθλητής του κόσμου

Η World Athletics ανακοίνωσε τους φιναλίστ για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή στίβου του 2024 στα αγωνίσματα αλμάτων και ρίψεων και ο Τεντόγλου είναι ένας από τους πέντε υποψήφιους.

Η επιλογή των πέντε φιναλίστ έγινε από επιτροπή ειδικών της World Athletics, ενώ η τελική κατάταξη θα προκύψει από ψηφοφορία. Το 50% των ψήφων ανήκει στο συμβούλιο της WA, ενώ το υπόλοιπο 50% μοιράζεται ισότιμα μεταξύ των υπολοίπων φορέων του στίβου (ΜΜΕ, εθνικές ομοσπονδίες) και του κοινού.

Αντίπαλοί του είναι ο Σουηδός Μόντο Ντουπλάντις, που κυριάρχησε στο επί κοντώ, ο Αμερικανός Ράιαν Κράουζερ, πρωταθλητής στη σφαιροβολία, ο Καναδός Ίθαν Κάτζμπεργκ, που απειλεί το παγκόσμιο ρεκόρ στη σφυροβολία, και ο Κουβανός Γιορντάν Ντίαζ Φορτούν, που αγωνίζεται για την Ισπανία και ξεχώρισε στο τριπλούν.


Η ψηφοφορία του κοινού θα πραγματοποιηθεί στα social media της παγκόσμιας ομοσπονδίας και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Οκτωβρίου.

Οι υποψήφιοι από τα δρομικά αγωνίσματα θα ανακοινωθούν στις 21-27 Οκτωβρίου, ενώ οι υποψήφιοι για αγωνίσματα εκτός σταδίου στις 28 Οκτωβρίου-3 Νοεμβρίου.