Επί κοντώ: Απίθανος Καραλής με ιστορικό άλμα στα 6 μέτρα. Παγκόσμιο ρεκόρ ξανά ο Ντουπλάντις !

Ο Εμμανουήλ Καραλής έσπασε όλα τα ρεκόρ και έγινε ο πρώτος Έλληνας που πέρασε τα 6 μέτρα στο άλμα επί κοντώ. Ο Μόντο Ντουπλάντις έκανε ξανά παγκόσμιο ρεκόρ με 6,26 μ.

Επί κοντώ: Απίθανος Καραλής με ιστορικό άλμα στα 6 μέτρα. Παγκόσμιο ρεκόρ ξανά ο Ντουπλάντις !

Ο Εμμανουήλ Καραλής έκανε τη μεγάλη υπέρβαση και στο Ντάιαμοντ Λιγκ στη Σιλέσια της Πολωνίας πέρασε τα έξι μέτρα ! Έγινε ο πρώτος Έλληνας που έσπασε αυτό το ιστορικό φράγμα και φυσικά έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ που είχε ο ίδιος από τις 29 Ιουνίου στον Βόλο με 5,93 μ.

Ο χάλκινος Ολυμπιονίκης στο Παρίσι ξεκίνησε τον αγώνα τους στα 5,62 μ. που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια, όπως και υα 5,72 μ. και 5,82 μ. Στη συνέχεια πέρασε τα 5,92 με την δεύτερη και έβαλε τον πήχη στα έξι μέτρα, τα οποία υπερέβη με την τρίτη προσπάθεια ! Στη συνέχεια το ύψος ανέβηκε τα 6,08 μ. αλλά επέλεξε να μην συνεχίσει τόσο ψηλά έχοντας εκπληρώσει τον στόχο του.

Πρώτος, φυσικά, αναδείχθηκε ο Σουηδός Μόντο Ντουπλάντις, ο οποίος έκανε παγκόσμιο ρεκόρ με 6,26 μ., καταρρίπτοντας το δικό του 6,25 μ. από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι ! Δεύτερος ήταν ο αμερικάνος Σαμ Κέντρικς με έξι μέτρα, όσα και ο Καραλής, αλλά τα πέρασε με την δεύτερη προσπάθεια.