Ευρωπαϊκό Κ18: Φοβερή Σταματοπούλου, πανελλήνιο ρεκόρ και ένατη θέση στα στιπλ

H Ιωάννα Σταματοπούλου έκανε εξαιρετική κούρσα στον τελικό των 2.000 μ. και στιπλ και ανταμείφθηκε με την ένατη με 6.44.57 και το πανελλήνιο ρεκόρ Κ18.

Ευρωπαϊκό Κ18: Φοβερή Σταματοπούλου, πανελλήνιο ρεκόρ και ένατη θέση στα στιπλ

Η Ιωάννα Σταματοπούλου έκανε πολύ έξυπνη κούρσα δε σπατάλησε δυνάμεις και στα τελευταία 600 μέτρα κατάφερε να ανέβει αρκετές θέσεις αφήνοντας τη μία αθλήτρια πίσω από την άλλη. Στα τελευταία μέτρα έπεσε στον τερματισμό μαζί με άλλες αθλήτριες και πανηγύρισε την ένατη θέση.

Η νεαρή παρότι προερχόταν και από τη δυνατή κούρσα του προκριματικού, μπήκα δίχως άγχος στον τελικό και κατάφερε να πετύχει τον βασικό της στόχο, που ήταν το ρεκόρ.

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 6.45.89 και ανήκε στην Βασιλική Καλλιμογιάννη από τις 30 Μαίου του 2021.

Η αθλήτρια δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της όταν κατάλαβε πως βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ, ενώ δέχθηκε μεγάλη αγκαλιά από τη συναθλήτρια της Νέλλυ Φλουτάκου, που έφτασε λίγο αργότερα στη μεικτή ζώνη.

Η εκτέλεση ήταν όπως την είχα σχεδιάσει με κάποιες μικρές αλλαγές. Στο τέλος άλλαξε πολύ και βγήκε αυτός ο χρόνος. Είχα καθαρό μυαλό, μπήκα χαλαρή και δεν αγχώθηκα. Αυτό που με βοήθησε περισσότερο ήταν ότι ήμουν ψύχραιμη και δεν με κυρίευσε το άγχος. Πριν την εκκίνηση πέρασαν πολλά από το μυαλό μου, όλοι οι κόποι και οι προσπάθειες. Κυνηγούσα καιρό το ρεκόρ και μου δόθηκε η ευκαιρία να το κάνω σε μια μεγάλη διοργάνωση“, είπε η νεαρή αθλήτρια, που θα είναι στην ίδια κατηγορία και το 2025.

Το πάλεψαν Ρούσσου και Φλουτάκου

Η Ιουλιάνα Ρούσσου και η Νέλλυ Φλουτάκου μετείχαν στον ημιτελικό των 800 μ., όπου κατέλαβαν την 11η και 13η θέση αντίστοιχα.

6277237-1024x683.jpg

Η Ρούσσου κλείστηκε από την αρχή της κούρσας με αποτέλεσμα να μείνει πίσω, ενώ αναγκάστηκε να τρέξει και στο δεύτερο διάδρομο για να βρει χώρο. Η αθλήτρια τερμάτισε σε 2.10.76 επίδοση που της έδωσε την 11η και όχι την πρόκριση στον τελικό, που ήταν ο μεγάλος της στόχους. “Δεν πήγε τίποτα καλά σήμερα. Δεν έχει να κάνει με το πως ήμουν εγώ. Κλείστηκα, είχα πολλά σπρωξίματα, δεν μπορούσα να δω ούτε τα περάσματά μου, έτρεξα στο δύο. Στο τέλος δεν είχα την ταχύτητα να ακολουθήσω. Δεν ήταν αυτό που περίμενα εδώ, καθώς ήθελα να βρεθώ στον τελικό κι εκεί να κυνηγήσω ένα νέο ρεκόρ. Δεν πειράζει συνεχίζουμε, κρατάω την εμπειρία και προετοιμάζομαι για το Παγκόσμιο Κ20“, είπε η αθλήτρια του Δημήτρη Πλατή.

Από την πλευρά της η Νέλλυ Φλουτάκου, η οποία τερμάτισε σε 2.10.93 στην τέταρτη θέση της πρώτης σειράς, είπε: “Δεν είναι ο χρόνος που ήθελα, ωστόσο είμαι χαρούμενη που είμαι εδώ. Είχα σφίξει στους δικέφαλος από χθες και παρόλο που ήταν μια σταθερή κούρσα δεν πήγε όσο καλά ήθελα. Συγχαρητήρια στην Ιωάννα (σ.σ Σταματοπούλου) μου έκανε πανελλήνιο ρεκόρ και μας έκανε να χαρούμε. Συνεχίζουμε”, είπε η Φλουτάκου.