ΚΟΕ: «Ακολουθήσαμε το πρωτόκολλο κατά γράμμα!»

Η ανακοίνωση της κολυμβητικής Ομοσπονδίας για τα όσα έγιναν στον Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης παίδων - κορασίδων Α.

ΚΟΕ: «Ακολουθήσαμε το πρωτόκολλο κατά γράμμα!»

Μία απάντηση έδωσε η κολυμβητική Ομοσπονδία μετά τα δημοσιεύματα για επεισόδια λιποθυμίας και θερμοπληξίας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης παίδων που διεξήχθη στην Ευελπίδων.

«Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα που αφορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Παίδων-Κορασίδων Α' και τις συνθήκες διεξαγωγής του στο κολυμβητήριο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (μια εγκατάσταση που έχει φιλοξενήσει πολλάκις στο παρελθόν με απόλυτη επιτυχία Παγκόσμια Πρωταθλήματα, Ευρωπαϊκούς Αγώνες και Πανελλήνιους Αγώνες), θα θέλαμε να ενημερώσουμε σχετικά:

  1. Από την αρχή έως το τέλος των αγώνων στο κολυμβητήριο, παρευρίσκονται Ιατρός και Ναυαγοσώστης – στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου τα ονόματα. Για μας αποτελεί ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για τη διεξαγωγή αγώνα.
  2. Ακολουθήθηκε κατά γράμμα το πρωτόκολλο για όλες τις περιπτώσεις.
  3. Είναι απορίας άξιο η αναφορά της «ανώνυμης εκπροσώπου συλλόγου» περί μηνύσεων από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας. Ουδέποτε το παρών Διοικητικό Συμβούλιο προχώρησε σε τέτοιου είδους ενέργεια, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις κακοπροαίρετης δυσφήμισης της Κ.Ο.Ε.

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας θεωρεί όχι μόνο ευπρόσδεκτη, αλλά απαιτεί κάθε καλόπιστη και τεκμηριωμένη κριτική. Σε αντίθετη όμως περίπτωση είναι υποχρεωμένη να «μιλάει» με πράξεις και γεγονότα όπως αυτά έχουν συμβεί».