Η Κάμπελ ανακοίνωσε την αποχώρηση της από τις πισίνες

Αποφάσισε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, δεδομένου ότι απέτυχε να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, που θα γίνουν στο Παρίσι.

Η Κάμπελ ανακοίνωσε την αποχώρηση της από τις πισίνες

Η Αυστραλή κολυμβήτρια, Κέιτ Κάμπελ, η οποία είναι τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης στην σκυταλοδρομία, ανακοίνωσε σήμερα (27/6) ότι αποφάσισε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, δεδομένου ότι απέτυχε να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, που θα γίνουν στο Παρίσι.

«Εδωσα ό,τι είχα στην προσπάθειά μου για τους πέμπτους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας μου. κατά συνέπεια, ακόμη και στην αποτυχία, υπάρχει λόγος υπερηφάνειας», σχολίασε η 32χρονη Ολυμπιονίκης, η οποία ειδικεύθηκε στα 50 και στα 100 μέτρα και πρόσθεσε:

«Ανυπομονώ τώρα να στηρίξω τους Αυστραλούς κολυμβητές και όλους τους Αυστραλούς αθλητές στο Παρίσι».

Κατά την 15ετούς και πλέον καριέρας της, η Κέιτ Κάμπελ, κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα και τέσσερα χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες, από το Λονδίνο το 2012 έως το Τόκιο το 2021.

Επίσης, το 2008 στο Πεκίνο, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 4Χ100μ ελεύθερο αλλά και στα 50μ ελεύθερο ατομικό, ενώ το 2013 στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 100 μέτρα ελεύθερο.

Νωρίτερα αυτόν το μήνα, η Κάμπελ προσπάθησε ανεπιτυχώς να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες (26 Ιουλίου - 11 Αυγούστου) στα 50 και 100 μέτρα ελεύθερο κατά τη διάρκεια των trials της Αυστραλίας.