Με 13 μετάλλια για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Cheerleading

Μία βραδιά γεμάτη ρεκόρ και με το βάθρο των νικητών να βάφεται «γαλανόλευκο» ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Cheerleading που διεξήχθη στη Νορβηγία. 

Με 13 μετάλλια για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Cheerleading

Η ελληνική αποστολή θριάμβευσε και κατέκτησε συνολικά 13 μετάλλια, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ για τη χώρα μας σε μία διοργάνωση! Τα χαμόγελα, το πάθος και στο τέλος ο ενθουσιασμός είναι ελάχιστα από τα συναισθήματα που κυριάρχησαν στο κλειστό γυμναστήριο του Όσλοφιορδ. Μιας βραδιάς που ήταν γεμάτη Ελλάδα με την αποστολή να πανηγυρίζει ενωμένη μέχρι αργά το βράδυ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα στο πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα είχε βραβευτεί ως η πλέον βελτιωμένη χώρα στον κόσμο, από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Cheerleading και φέτος άπαντες έδωσαν συγχαρητήρια στην Ελληνική Ομοσπονδία για την αποστολή και σχολίασαν έντονα για τις επιδόσεις των ομάδων ειδικά στο Hip hop, όπου η χώρα μας πήρε μετάλλια σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες!

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν στην κατηγορία οι Senior Jazz, το Ελληνικό Αστέρι, όπου έγραψε τη δική του Ιστορία, μιας και έγινε η πρώτη ομάδα που κατακτά τρία διαδοχικά χρυσά μετάλλια.

Στην κατηγορία Senior Hip hop η Ελλάδα κατέκτησε δύο μετάλλια. Οι Αποσπερίδες φόρεσαν στο στήθος το ασημένιο μετάλλιο και οι Αμαζόνες το χάλκινο.

Στην κατηγορία Junior hip hop οι Αμαζόνες κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, ενώ δύο θέσεις στο βάθρο για την Ελλάδα είχαμε στην κατηγορία Junior Jazz. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε το Ελληνικό Αστέρι και το Χάλκινο ο ΑΓΟΠ Μυρτάλη.

Στο βάθρο ανέβηκαν στην κατηγορία Youth Hip hop οι Αμαζόνες, όπου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

Να θυμίσουμε ότι η χώρα μας είχε κατακτήσει ακόμα 6 μετάλλια την Παρασκευή. Πιο συγκεκριμένα η Ελλάδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με τις Γερογιάν - Θανάση στην κατηγορία Senior double Cheer Hip Hop των Αποσπερίδων!

Στην Κατηγορία στην κατηγορία Senior All Girl Elite το Ελληνικό Αστέρι κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και η Πυραμίς το χάλκινο.

Στην κατηγορία Junior Coed Advanced το Ελληνικό Αστέρι κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, όπως ακριβώς και στην κατηγορία: Junior All Girl Advanced

Τέλος χάλκινο μετάλλιο στο Junior double Cheer Hip hop φόρεσαν στο στήθος το δίδυμο Κουβελέτσου - Ντοκα από τους Εύαθλους Τρικάλων.