Ολυμπιακός: Συνήθως του βγαίνουν τα «λαχεία»
Ο Ολυμπιακός τις περισσότερες φορές βγαίνει κερδισμένος από «λαβράκια» τύπου Τσούμιτς
Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την Πέμπτη τον Νίκολα Τσούμιτς. Δεν το συζητάμε ότι όταν μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός προχωράει σε μία τέτοια κίνηση, ευελπιστεί να εξελιχθεί σε μία κίνηση – λαχείο! Σίγουρα δεν θα σου βγουν όλα τα «λαβράκια». Αυτός είναι ο… άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου. Το ότι ένας παίκτης βγάζει μάτια στα 17 του και στα 18 του σε ένα υποδεέστερο πρωτάθλημα, δεν σημαίνει ότι σίγουρα θα γίνει και ένας ποδοσφαιριστής που θα τον συζητάει όλος ο πλανήτης.
Αυτό που έχει σημασία είναι να είναι υψηλό το ποσοστό ευστοχίας σε τέτοιες μεταγραφικές κινήσεις. Για παράδειγμα οι επιλογές των Σισέ, Καμαρά και Μπα έως τώρα έχουν βγει στον Ολυμπιακό. Κόστισαν ελάχιστα χρήματα στους Πειραιώτες και ειδικά οι δύο πρώτοι έχουν μπει στην ατζέντα συλλόγων από κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Επίσης και ο Λεονάρντο Κούτρης είναι μία τέτοια περίπτωση. Ο Ραντζέλοβιτς έχει δείξει ότι μπορεί να εξελιχθεί σε έναν παίκτη που αν πάρει χρόνο συμμετοχής μπορεί να αποτελέσει «κεφάλαιο» για τον Ολυμπιακό.
Ολυμπιακός: Οι λύσεις που δίνει η επιστροφή του Ορτέγκα
Μπορούμε να φέρουμε στη μνήμη μας και άλλους ποδοσφαιριστές. Ο Μπουχαλάκης για παράδειγμα δεν ήταν ένα «στοίχημα»; Είδατε τώρα σε τι επίπεδο έχει φτάσει. Ο… συγκάτοικός του στον Εργοτέλη, Μανώλης Τζανακάκης που είχε αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό την ίδια χρονιά με τον «Μπούχα», δεν κατάφερε ποτέ να πείσει τους ανθρώπους των Πειραιωτών.
Υπάρχουν φυσικά και ποδοσφαιριστές που ήρθαν με καλές περγαμηνές, αλλά έφυγαν χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι και χωρίς να κάνουν το παραμικρό στο λιμάνι. Ο Γκρμπιτς και ο Κάταϊ ήταν τα δύο πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Αν εξαιρεθεί ο Κάταϊ που κάτι έκανε στην Ισπανία με τη φανέλα της Αλαβές και τώρα στις ΗΠΑ με τους Σικάγο Φάιερ, ο Γκρμπιτς έκανε ένα αποτυχημένο «τουρ» στην Τουρκία και τώρα παίζει στην ομάδα της πατρίδας του (Μπούντουτσνοστ).
Κάποτε ο Μίτσελ στο περιθώριο μίας καλοκαιρινής προετοιμασίας έλεγε ότι «όταν μία ομάδα αποφασίζει να κάνει τέτοιες κινήσεις, ακόμα και ένας στους δύο να βγει, τότε θα είναι επιτυχία για τον σύλλογο». Η σχετική συζήτηση είχε γίνει με αφορμή την απόκτηση των Ομάρ και Μαζουακού το καλοκαίρι του 2014, δύο ποδοσφαιριστές που ήταν άγνωστοι τότε, αλλά έγιναν… μεγάλοι και τρανοί στην πρώτη τους χρονιά στο λιμάνι! Τότε ο Ολυμπιακός είχε απόλυτη «ευστοχία» στις επιλογές του.
Ο Τσούμιτς ουσιαστικά αποτέλεσε τον αντι-Ραντζέλοβιτς στην Ραντνίτσκι και οι πληροφορίες που έρχονται από την Σερβία αναφέρουν ότι είναι πιο έτοιμος από τον Λάζαρ! Φυσικά, όλα αυτά θα πρέπει να αποδειχθούν στο χορτάρι. Πρόκειται πάντως για μία ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα περίπτωση ο Τσούμιτς και σίγουρα θα περιμένουμε με ιδιαίτερη αγωνία την καλοκαιρινή προετοιμασία για να τον δούμε, με την ελπίδα ότι θα αποτελέσει μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις. Όπως είχε συμβεί δηλαδή και με τον Ραντζέλοβιτς.