Παναιτωλικός - Βόλος 0-1: Διπλό με γκολ - πέναλτι στο 11ο λεπτό των καθυστερήσεων!

Ο Παναιτωλικός έπαιζε με δέκα από το 26’, απείλησε τον Βόλο, είχε και δοκάρι, αλλά οι Θεσσαλοί πήραν τη νίκη με εύστοχο πέναλτι του Κόντε στο 90’+11’!

Παναιτωλικός - Βόλος 0-1: Διπλό με γκολ - πέναλτι στο 11ο λεπτό των καθυστερήσεων!

Ο Βόλος δεν κερδίζει στο Πανθεσσαλικό, αλλά κερδίζει μακριά από την έδρα του. Το ίδιο έπραξε και στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό (0-1) με γκολ στο 11ο λεπτό των καθυστερήσεων έπειτα από εύστοχη εκτέλεστη πέναλτι του Κόντε. Οι γηπεδούχοι έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 26’ έπειτα από αυστηρή δεύτερη κίτρινη που πήρε ο Στάγιτς.

Καλύτερος, αν και με δέκα...

Με 3-5-2 παρέταξε τον Παναιτωλικό ο Γιάννης Πετράκης. Με το κλασικό του σχήμα δηλαδή που τον έχει φτάσει στα υψηλά «στρώματα» του βαθμολογικού πίνακα. Από την άλλη πλευρά ο Σάββας Πουρσαϊτίδης πήγε με 4-2-3-1 για να προκαλέσει ζημιά στα «καναρίνια». Ο Παναιτωλικός ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο από το ξεκίνημα του αγώνα. Είχε δύο καλές στιγμές με το φάουλ του Μπελεβώνη (9’) και τη σέντρα - σουτ του Μαυρία που έδιωξε πάνω από τη γραμμή ο Μύγας και στην εξέλιξη της φάσης ο Κόβατς έδιωξε την προσπάθεια του Ρόα (13’). Ωστόσο, ήρθε η αποβολή με δεύτερη κίτρινη στον Στάγιτς με αποτέλεσμα να αλλάξουν οι αριθμητικές ισορροπίες. Παρόλα αυτά, ο Παναιτωλικός συνέχισε τον... χαβά του. Δεν απειλήθηκε από τον Βόλο. Αντιθέτως, εκείνος ήταν που απείλησε τους Θεσσαλούς σε δύο περιπτώσεις με τον Λουίς (31’) και το φάουλ του Μπουζούκη (38’). Η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στους γηπεδούχους και κάπως έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Δοκάρι ο Παναιτωλικός, πιεστικός στο τέλος ο Βόλος και... 0-1!

Ο Βόλος ήταν λογικό να μπει πιο επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο και να κάνει αυτό που δεν έκανε από το 26’ και μετά: Να εκμεταλλευτεί δηλαδή το αριθμητικό πλεονέκτημα. Έχασε μία τεράστια ευκαιρία στο 64’ με τον Άλτμαν με σουτ από κοντά, ενώ στο 66’ ο Παναιτωλικός έφτασε κοντά στο 1-0 με το σουτ του Λουίς να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Βόλος ήταν η ομάδα που πίεζε για το γκολ και οι Αγρινιώτες αναγκαστικά οπισθοχώρησαν. Ο Άλτμαν έκανε ένα διαγώνιο σουτ που πέρασε άουτ στο 85’ και τελικά ο Βόλος κατάφερε να κερδίσει με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κόντε στο 11ο λεπτό των καθυστερήσεων, που δόθηκε μέσω VAR έξι λεπτά αφότου έγινε η παράβαση του Παντελάκη στον Μεντιέτα (είχε γίνει στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων)!

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΒΟΛΟΣ 0-1

Γήπεδο: Αγρινίου

Διαιτητής: Τσέτσιλας (Γρεβενών)

Σκόρερ: 90’+11’ πέν. Κόντε

Κίτρινες: 20’ Στάγιτς, 21’ Μπουζούκης, 41’ Λομονάκο, 80’ Λουίς, 90’+2’ Μπακάκης, 90’+7’ Σιέλης - 32’ Μεντιέτα, 56’Κόσζτα, 67’ Κορρέα, 75’ Γκλάβτσιτς

Κόκκινη: 26’ Στάγιτς (2η κίτρ.)

Συνθέσεις:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (3-5-2): Τσάβες - Σιέλης Παντελάκης Στάγιτς - Μαυρίας Μπουζούκης (83’ Λαχούντ) Λουίς Μπελεβώνης (83’ Νικολάου) Τορεχόν - Ρόα (76’ Ντίας, 89’ λ.τρ. Μπακάκης) Λομόνακο (83’ Μαϊντεβατς)

ΒΟΛΟΣ (4-2-3-1): Κόβατς - Σούντγκρεν (52’ Άλτμαν) Κορρέα Καλογερόπουλος Φεράρι (90’+13’ Σμέλερς) - Γκλάβτσιτς Μπερναντού (90’+13’ Μίλετιτς) - Μύγας Μεντιέτα Κόμπα (72’ Βιγιαφάνιες) - Κόσζτα (72’ Κόντε)