Ολυμπιακός: Όχι άλλον... Παναιτωλικό!

Σαφέστατες οι οδηγίες του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες του για να μη σπαταλήσουν πάλι το πρώτο 45λεπτο και να «καθαρίσουν» όσο το δυνατόν γρηγορότερα τη νίκη επί του Λεβαδειακού 

Ολυμπιακός: Όχι άλλον... Παναιτωλικό!

Ο Ολυμπιακός σέρνει σήμερα τον χορό του «κυρίως προγράμματος» της 8ης αγωνιστικής. Φιλοξενεί στις τέσσερις το απόγευμα τον Λεβαδειακό στο Καραϊσκάκη και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει φροντίσει να δώσει στους παίκτες του να καταλάβουν ότι η σημερινή αναμέτρηση δεν θα είναι ένας αγώνας απέναντι σε μία ομάδα που είναι στον πάτο της βαθμολογίας.

Αντιθέτως, πρόκειται για μία ομάδα που καίγεται για βαθμό και θα ακολουθήσει τη συνταγή του Παναιτωλικού για να φύγει με αποτέλεσμα από το Καραϊσκάκη. Ο Μεντιλίμπαρ δεν θέλει να δει άλλον... Παναιτωλικό σήμερα. Και εννοούμε φυσικά την εικόνα των Πειραιωτών απέναντι τους Αγρινιώτες, οι οποίοι απέσπασαν τον βαθμό της ισοπαλίας στο Φάληρο. Επίσης, δεν θέλει να δει ακόμη ένα πεταμένο ημίχρονο, όπως έχει συμβεί φέτος στο 80% των αγώνων του. Είναι κάτι που τον εξοργίζει, που τον ενοχλεί, που τον πειράζει και που το επισημαίνει συνεχώς στους ποδοσφαιριστές του.

Τέλος στα «θρίλερ»

Ο Μεντιλίμπαρ έχει προετοιμάσει τους ποδοσφαιριστές του για μία μάχη απέναντι σε μία πολυπρόσωπη άμυνα. Ο Λεβαδειακός που έχει δυσκολέψει αφάνταστα τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό και για ένα ημίχρονο την ΑΕΚ θα παραταχθεί σήμερα στο Καραϊσκάκη για να βάλει δύσκολα και στους Πειραιώτες. Ο Βάσκος τεχνικός ελπίζει ότι αυτήν τη φορά δεν θα μετατρέψει η ομάδα του το παιχνίδι σε «θρίλερ», όπως έχει κάνει από το ξεκίνημα της σεζόν σε πολλά ματς. Επειδή ακολουθεί και η αναμέτρηση στη Σουηδία, ο Μεντιλίμπαρ θέλει να προχωρήσει στο δεύτερο ημίχρονο και στο απαιτούμενο ροτέισον, έτσι ώστε να έχει την Πέμπτη όσο το δυνατόν πιο φρέσκους τους βασικούς ποδοσφαιριστές του.

Σήμερα δεν έχει σκοπό να κάνει «εκπτώσεις» ως προς την κατάρτιση της ενδεκάδας. Θα βάλει τους πιο έτοιμους και τους πιο... ενδεκαδάτους. Αυτούς δηλαδή που έχουν τραβήξει έως τώρα το περισσότερο κουπί. Και θα το κάνει αυτό για τον απλούστατο λόγο ότι θέλει να «καθαρίσει» το ματς όσο το δυνατόν ταχύτερα, βάζοντας τα πιο δυνατά χαρτιά του. Για τον Μεντιλίμπαρ δεν έχει καμία σημασία το γεγονός ότι ο Λεβαδειακός δείχνει «ατσούμπαλος» στην τελική προσπάθεια. Έχει ποδοσφαιριστές στη μεσοεπιθετική γραμμή που μπορούν να κάνουν τη ζημιά.