Βόλος - Πανσερραϊκός 0-1: O Μπετανκόρ έβγαλε τα «λιοντάρια» από τον βαθμολογικό «βυθό»!

Ο Xεφτέ Μπετανκόρ πέτυχε το μοναδικό τέρμα στη νίκη του Πανσερραϊκού στο Πανθεσσαλικό κόντρα στον Βόλο με το οποίο τα «λιοντάρια» εγκατέλειψαν την τελευταία θέση της βαθμολογίας κι έπιασαν τους αντιπάλους τους μετά τον εναρκτήριο αγώνα της 8ης αγωνιστικής

Βόλος - Πανσερραϊκός 0-1: O Μπετανκόρ έβγαλε τα «λιοντάρια» από τον βαθμολογικό «βυθό»!

Ευεργετική αποδείχθηκε η διακοπή λόγω των Εθνικών για τον Πανσερραϊκό που επέστρεψε στις επιτυχίες πετυχαίνοντας τη δεύτερη του νίκη (αμφότερες εκτός έδρας) στον Βόλο με 1-0 κόντρα στην ομώνυμη ομάδα στο εναρκτήριο ματς της 8ης αγωνιστικής της κορυφαίας κατηγορίας.

Τα «λιοντάρια» στην επιστροφή του προπονητή τους Χουάν Φεράντο στο Πανθεσσαλικό κόντρα στην πρώην ομάδα του επιβλήθηκαν με γκολ του ...συνήθους υπόπτου Μπετανκόρ - που έφτασε τα πέντε τέρματα (2ο σκόρερ μετά τον Μορόν) - κι υποχρέωσαν τον Σάββα Πουρσαϊτίδη στην πρώτη του ήττα στην Super League ενώ εγκατέλειψαν την τελευταία θέση της βαθμολογίας πιάνοντας τον αντίπαλο τους στην βαθμολογία!

Μετά την τήρηση του ενός λεπτού σιγής, εις μνήμην του Τζoρτζ Μπάλντοκ (το πρώτο χρονικά, μετά την απόφαση της διοργανώτριας) οι δύο ομάδες προσπάθησαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους στο πρώτο ισορροπημένο ημίχρονο όπου πάντως οι φιλοξενούμενοι είχαν τις πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες

Η ομάδα του Φεράντο (χωρίς τον τιμωρημένο Στάικο και τους τραυματίες Βαγκέ και Καπτούμ) είχε την πρώτη καλή στιγμή αλλά ο Κόβατς απέκρουσε το αριστερό σουτ του Φαρές (9').

Εννιά λεπτά μετά ήρθε η «απάντηση» από τους γηπεδούχους του Πουρσαϊτίδη (χωρίς τον τραυματία Ντε Καμπς και τον τιμωρημένο Γκλάβτσιτς, αλλά με τον Σιαμπάνη) που προσπαθούσαν με πίεση ψηλά να «χαλάσει» την ανάπτυξη των «λιονταριών», ωστόσο ο Γκουγκεσασβίλι απέκρουσε το σουτ στην κίνηση του Κόμπα.

Στο 41' ο, γκολκίπερ του Βόλου, Κόβατς, απέκρουσε σουτ του Ντέλετιτς εντός περιοχής με την βοήθεια των Κορέα και Φεράρι πάνω στη γραμμή και το ημίχρονο βγήκε δίχως γκολ.

Οι ευκαιρίες των Σερραίων στην κόντρα συνεχίστηκαν στην επανάληψη με τον Kόβατς να σταματά τους Μπετανκόρ (59') και Ντέλετιτς (60'), αλλά στο 63' δεν υπήρχε διαφυγή αφού ο Μπετανκόρ πέτυχε με διαγώνιο σουτ εντός περιοχής το 5ο του γκολ στο πρωτάθλημα μετά από υπέροχη συνεργασία του με τους Τομάς και Ντέλετιτς (που πιστώθηκε την ασίστ στην «πλάτη της άμυνα»)

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν αντίδραση ουσιαστική και παραλίγο να δεχθούν και δεύτερο γκολ στο 86' σε έναν ακόμη αιφνιδιασμό αλλά το δοκάρι σταμάτησε το σουτ του Σαλαζάρ!

Δοκάρι είχαν και οι γηπεδούχοι στο 3ο λεπτό των καθυσστερήσεων σε μια φάση διαρκείας με τον Ασεχνούν, ενώ λίγο αργότερα ο Σαλαζάρ σε τετ α τετ νικήθηκε από τον Κόβατς

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Βόλος Πανσερραϊκός 0-1

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Σκόρερ: 63' Μπετανκόρ

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Μακεδονίας)

Κίτρινες κάρτες: Μεντιέτα (90'+5). Κόμπα (90'+6')– Λιάσος (12’), Σαλαζάρ (90+2'), Γκουγκελασβίλι (90+5'), Χατζηστραβός (90+6')

Κόκκινες κάρτες: -

ΒΟΛΟΣ (Σάββας Πουρσαϊτίδης):Κόβατς -Σούντγκρεν, Κορέα, Καλογερόπουλος Φεράρι- Τσοκάνης (73’ Κόντε), Μπερνάντου -Μεντιέτα, Κομπα, Άλτμαν (56’ Βιγιαφάνιες)- Κόσζτα (87' Ασεχνούν).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Χουάν Φεράντο): Γκουγκεσασβίλι -Μπέργκστρεμ, Χαντάκιας (λ.τρ. 83’ Kαρασαλίδης), Ντέιβιντσον- Δεληγιαννίδης, Περούτσι, Λιάσος (59’ Ζελέν), Φαρές – Ντέλετιτς (74’ Σαλαζάρ), Τομάς (82’ Xατζηστραβός), Μπετανκόρ.