Ολυμπιακός: Τρίβει τα χέρια του ο Μεντιλίμπαρ με Μασούρα

Η εικόνα του Γιώργου Μασούρα στα ματς της Εθνικής με Αγγλία και Ιρλανδία έχουν προκαλέσει τα χαμόγελα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ολυμπιακός: Τρίβει τα χέρια του ο Μεντιλίμπαρ με Μασούρα

Ας μην γελιόμαστε... Ο Γιώργος Μασούρας φαινόταν από την περσινή σεζόν που ανέλαβε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ότι δεν έχει κλειδωμένη τη θέση του στην ενδεκάδα. Πέρσι, ήταν οι Φορτούνης και Ποντένσε που σήκωναν το επιθετικό βάρος από τα πλάγια.

Φέτος, ο Μεντιλίμπαρ ξεκίνησε με Βέλντε και Ζέλσον, ακολούθησε και ο Ροντινέι σε ρόλο εξτρέμ, ενώ σταδιακά θα μπει στην εξίσωση και ο Γουίλιαν.

Για τον Μεντιλίμπαρ, όμως, ο Μασούρας είναι ο παίκτης που θα καταθέσει την ψυχή του στον αγωνιστικό χώρο και θα παίξει καθοριστικό ρόλο σε ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της τακτικής που υποστηρίζει ο κόουτς πιστά: Του πρέσινγκ ψηλά!

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ταλαιπωρήθηκε με έναν τραυματισμό κατά τη διάρκεια μίας προπόνησης με την Εθνική στη διακοπή του Σεπτεμβρίου. Από τότε χρειάστηκε σχεδόν ένα μήνα για να επανέλθει στη δράση.

Τούτο το διάστημα της διακοπής έπαιξε βασικός στα ματς της Εθνικής κόντρα σε Αγγλία στο Γουέμπλεϊ και Ιρλανδία στο Καραϊσκάκη. Η εικόνα του και στα δύο ματς ήταν η εικόνα που ελπίζει να δει ο Μεντιλίμπαρ και στα παιχνίδια που ακολουθούν για τον Ολυμπιακό.

Είδε έναν Μασούρα να τρέχει ασταμάτητα, να απειλεί, να δημιουργεί, να πιέζει ψηλά, να αμύνεται καλά και να δίνει το 100% στον αγωνιστικό χώρο.

Η επιστροφή του στη δράση ήρθε στο κατάλληλο τάμινγκ για τους Πειραιώτες, οι οποίοι έχουν μπροστά τους αρκετά δυνατά ματς έως τη διακοπή του Νοεμβρίου.