Ολυμπιακός: Τα δύο πρόσωπα, η διακοπή και οι μεταγραφές

Η νέα ευκαιρία που έχει ο Ολυμπιακός για να πάρει περισσότερα από τις μεταγραφές του καλοκαιριού και ένα ντέρμπι δύο όψεων.

Ολυμπιακός: Τα δύο πρόσωπα, η διακοπή και οι μεταγραφές

Μπορούσε να νικήσει και να χάσει στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός. Εύκολο ήταν να γίνει το πρώτο καθώς τις πιο κλασικές ευκαιρίες στο ματς τις είχαν οι Πειραιώτες. Δεν ήταν μόνο αυτή του Ελ Κααμπί στο πρώτο μέρος και του Μασούρα στο τέλος, αλλά και εκείνη του Κωστούλα που στο τσακ τον πρόλαβε ο Γεντβάι, όπως και η κεφαλιά του Ελ Κααμπί που ολομόναχος την έστειλε πάνω στον Λοντίγκιν.

Εύκολα θα μπορούσε και να είχε ηττηθεί εάν είχε μείνει πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος, όταν ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, πιο «φρέσκος» και με ικανότητα να βγάζει φάσεις με διάφορους τρόπους. Από πλαγιοκοπήσεις, σουτ όπως εκείνο του Τζούρισιτς (από… πλάγιο, όπως πήγε να γίνει φάση από πλάγιο και λίγο αργότερα, κάτι που δείχνει έλλειψη προσήλωσης) ή με άλλους τρόπους.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός ήταν πράγματι πιο κοντά στον καλό εαυτό του και στο στυλ που ξέρει να αγωνίζεται και θέλει να επιστρέψει σε αυτό σε μεγαλύτερη διάρκεια και φέτος. Βοήθησε η δική του άνοδος που υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό σε υποχώρηση, όπως βέβαια και ο τραυματισμός του Φώτη Ιωαννίδη ή η κόπωση του Τάσου Μπακασέτα. Όμως ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που στην πραγματικότητα ανέβασε τους τόνους του. Κι ήταν πράγματι καθοριστικός ο ρόλος του Μπάμπη Κωστούλα στην πίεση που δεν έδινε ο Σέρτζιο Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος έχει άλλα χαρακτηριστικά, αυτό δεν είναι το καλύτερό του και δεν ήταν ούτε όταν ήταν νεότερος. Ούτε θα ήταν εάν είχε κάνει προετοιμασία.

Γενικώς οι μεταγραφές του Ολυμπιακού και η έναρξη των πραγματικών βοηθειών που θα δώσουν στην ομάδα είναι ένα ζήτημα που απασχολεί. Είχαμε αναφέρει πρόσφατα ότι δεν μπορούν να βγαίνουν όλες οι μεταγραφές που κάνει μια ομάδα κάθε καλοκαίρι, αλλά κάποιες πάντα αποδεικνύονται πολύτιμες. Αυτό περιμένει η πειραϊκή ομάδα από όλες τις κινήσεις της. Μπορεί να πει κανείς ότι η πιο ουσιαστική έως τώρα είναι αυτή του Πιρόλα, ενός παίκτη που όμως είναι αναπληρωματικός μετά την επιστροφή του Κάρμο που σε κάθε παιχνίδι σχεδόν είναι ο κορυφαίος.

Η διακοπή του Οκτώβρη μπορεί να φέρει βελτίωση σε ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν έχουν ενσωματωθεί ακόμη όπως θα έπρεπε. Είτε γιατί είχαν τραυματισμούς, είτε γιατί ήρθαν αργότερα και δεν έκαναν προετοιμασία, είτε επειδή έχουν πτώση στην απόδοσή τους, είτε γιατί ακόμη δεν έχουν κάνει ντεμπούτο. Είναι πολλοί αυτοί οι παίκτες. Ο Στάμενιτς, ο Γκαρθία, ο Βέλντε, ο Γιάρεμτσουκ, ο Γουίλιαν, ο Ολιβέιρα, ο Γιαζίτσι.

Η απόδοση των παικτών που ήταν στην ομάδα που κατέκτησε το Conference League ή εκείνων που έχουν προωθηθεί από την περσινή κάτοχο του Youth League είναι σαφώς ένα εμπόδιο για όσους ήρθαν το καλοκαίρι. Μόνο που δεν μπορεί για πάντα να συνεχιστεί αυτό. Και λογικά δεν θα συμβεί, άρα κάθε δυνατότητα προόδου και βελτίωσής τους στα «παράθυρα» για τις Εθνικές, όφελος θα σημαίνει. Αρκεί να προσπαθούν περισσότερο και οι ίδιοι.