Ολυμπιακός: Οι ρόλοι που ψάχνει ο Μεντιλίμπαρ και οι Μουζακίτης, Κωστούλας

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός με τον Παναθηναϊκό και το παραδέχτηκε ο ίδιος ο Μεντιλίμπαρ που αναζητεί ρόλους για τους ποδοσφαιριστές του.

Ολυμπιακός: Οι ρόλοι που ψάχνει ο Μεντιλίμπαρ και οι Μουζακίτης, Κωστούλας

Σε κάποιον ουδέτερο μπορεί να τον ικανοποίησε το ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Και αυτό όχι γιατί παίχτηκε ποιοτικό ποδόσφαιρο, αλλά γιατί υπήρχαν φάσεις και από τις δύο πλευρές. Αν σκόραραν οι δύο ομάδες θα μπορούσαμε να μιλάμε για ένα χορταστικό ντέρμπι.

Στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ωστόσο δεν του άρεσε και το δήλωσε. Ο Βάσκος δεν κρύβει τα λόγια του και δεν έχει ανάγκη να το κάνει αυτό. Δεν του άρεσε η ομάδα του γιατί ξέρει πολύ καλά τι πραγματικά θα μπορούσε να κάνει. Οι «ερυθρόλευκοι» βελτιώθηκαν αισθητά στο δεύτερο ημίχρονο και είχαν ευκαιρίες να σκοράρουν, αλλά και πάλι ο Βάσκος κράτησε χαμηλού τόνους θεωρώντας ότι δεν έγινε ακριβώς αυτό που ήθελε.

Από τον Ολυμπιακό, λείπει κάτι για να μπορέσει να βρει πιο εύκολα το γκολ και να παίρνει παιχνίδι όπως αυτό με τον Παναθηναϊκό. Ο Μεντιλίμπαρ ψάχνει ακόμα τους ρόλους στον φετινό Ολυμπιακό και είναι δεδομένο ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ του.

Ο Κωστούλας για παράδειγμα απέδειξε στο ντέρμπι ότι μπορεί να κάνει αυτά που ζητάει ο προπονητής και να καλύψει επάξια το κενό του Τσικίνιο. Ο Μουζακίτης έχει διάρκεια και για τρίτο σερί ματς ήταν εξαιρετικός. Οι μικροί δικαιώνουν τον Μεντιλίμπαρ που επέμεινε να μην βάλει πολλά ρούχα στην ντουλάπα του και είναι αυτοί που του δίνουν πράγματα στο παιχνίδι.

Βέβαια θέλει να πάρει περισσότερα από παίκτες που πόνταρε πάνω τους. Ο Ζέλσον μπήκε καλά στο ματς ήταν δραστήριος, αλλά φαίνεται πως του λείπει η ουσία. Ο Βέλντε πέρασε αλλαγή και πάλι δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά, ενώ υποτίθεται πως αποκτήθηκε ως ο εξτρέμ που θα δώσει στον Ολυμπιακό ώθηση από τα άκρα. Η επιλογή να παίξει από την αρχή ο Ολιβέιρα δεν δικαίωσε τον Μεντιλίμπαρ με τον Πορτογάλο να έχει 2-3 καλές σέντρες, αλλά μέχρι εκεί, αφού επί της ουσίας ήταν άφαντος.

Ο Ολυμπιακός ψάχνει τους ρόλους του και ο Μεντιλίμπαρ είναι κοντά να το βρει ενεργοποιώντας τους Κωστούλα, Μουζακίτη. Βέβαια ακόμα θέλει αρκετή δουλειά η ομάδα του Πειραιά που δεν γίνεται να μην κάνει υποψία φάσης από στατική μπάλα ή να έχει ως κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Κάρμο που γεμίζει από πίσω.