Ίνγκασον: «Το παιχνίδι της χρονιάς για εμάς»

Ο Ίνγκι Ίνγκασον του Παναθηναϊκού τόνισε τη σημασία που έχει για τους «πράσινους» το αυριανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (6/10).

Ίνγκασον: «Το παιχνίδι της χρονιάς για εμάς»

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται αύριο (6/10) τον Ολυμπιακό στο μεγάλο ντέρμπι των «αιωνίων» για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Ο Ίνγκι Ίνγκασον των «πρασίνων» είπε για το παιχνίδι στην Cosmote TV:

«Νομίζω πως είχαμε σχετικά καλή απόδοση αυτή τη σεζόν ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Εκεί αντιμετωπίσαμε καλούς αντιπάλους και αύριο χρειάζεται να κάνουμε το ίδιο. Θα πρέπει να βγούμε μπροστά, να χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια που έχουμε ως ομάδα, την ενέργεια από τους οπαδούς μας και απ’ όλα τριγύρω. Το πιο σημαντικό είναι πως από το πρώτο σφύριγμα αύριο πρέπει να είμαστε η ομάδα που θα «σπρώξει» το παιχνίδι και θα πάρει τους τρεις βαθμούς. Δεν θα πρέπει να περιμένουμε τον αντίπαλο σε τακτικό επίπεδο. Θεωρώ πως εξαρτάται από εμάς, χρειαζόμαστε το αποτέλεσμα αύριο και πρέπει να βγούμε έξω και να το δείξουμε αυτό.

Ανυπομονώ για το παιχνίδι. Προφανώς είναι ένα μεγάλο ματς για εμάς και παίζοντας εντός έδρας θα πάρουμε ώθηση από τους οπαδούς μας και γενικά όλους γύρω μας. Ανυπομονώ για την αναμέτρηση, ξέρω τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι για όλους στον σύλλογο, τους φιλάθλους και όλους όσους εκπροσωπούν αυτό το club. Οπότε πρέπει να βγούμε έξω αύριο, να παλέψουμε και να φέρουμε τους τρεις βαθμούς σπίτι μας.

Ναι, οπωσδήποτε, γνωρίζουμε ότι υπάρχει απογοήτευση ειδικά με τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων αγώνων. Δείξαμε σε κάποιες στιγμές αυτών των αγώνων τι είμαστε ικανοί να κάνουμε. Αύριο το πιο σημαντικό είναι να βγούμε και να το κάνουμε αυτό για ενενήντα λεπτά. Διότι γνωρίζουμε ότι τέτοιου είδους παιχνίδια μπορεί να είναι καθοριστικά για το μέλλον, όταν προσπαθείς να «χτίσεις» μομέντουμ. Τα καλά αποτελέσματα και οι καλές αποδόσεις, αλλάζουν πολλά πράγματα στο ποδόσφαιρο. Βλέπουμε πως μπορεί αυτή τη στιγμή να μην είμαστε εκεί, αλλά στο ποδόσφαιρο και στα αθλήματα μπορεί να βρεθείς σε τέτοιες καταστάσεις.

Οπότε είναι σημαντικό να κάνουμε καλύτερο παιχνίδι αύριο εντός έδρας, ν’ αλλάξουμε την κατάσταση, ν’ αλλάξουμε το μομέντουμ, την θετικότητα και τα πάντα τριγύρω μας. Βασικά αύριο είναι το παιχνίδι της χρονιάς για εμάς, έχουμε αντιληφθεί την κατάσταση και πρέπει να βγούμε έξω, να είμαστε προετοιμασμένοι και να κάνουμε ότι μπορούμε να κερδίζουμε εντός έδρας».