Ολυμπιακός: Το κίνητρο για Μεντιλίμπαρ - Ελ Κααμπί και ο Μασούρας

 Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ που δεν έχει νικήσει τον Παναθηναϊκό, ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί που δεν έχει σκοράρει εναντίον του και ο Γιώργος Μασούρας του... 1-4. 

Ολυμπιακός: Το κίνητρο για Μεντιλίμπαρ - Ελ Κααμπί και ο Μασούρας

Ο Ολυμπιακός έχει συνολικά μια σειρά από λόγους για να πάρει το τρίποντο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (6/10-20.30), αλλά υπάρχουν και ατομικά κίνητρα που σε τέτοια παιχνίδια πολλές φορές παίζουν το ρόλο τους και δίνουν ακόμη μεγαλύτερη διάθεση στους πρωταγωνιστές τους.

Μερικά παραδείγματα για τους Πειραιώτες:

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη σεζόν σε δύο ντέρμπι, με δύο διαφορετικούς προπονητές και τώρα θα τον βρει μπροστά του με τρίτο διαφορετικό κόουτς! Κι αυτό γιατί στο 1-3 του πρώτου αγώνα των περσινών play offs ήταν στον πάγκο ο Φατίχ Τερίμ, ενώ στο 2-2 της Λεωφόρου στο τελευταίο ματς του περσινού πρωταθλήματος και δέκα μέρες πριν από τον επικό τελικό με την Φιορεντίνα, υπηρεσιακός για τους «πράσινους» ήταν ο Χρήστος Κόντης. Τώρα αντίπαλος θα είναι ο Ντιέγκο Αλόνσο, ο Μεντιλίμπαρ ξέρει καλά τον τρόπο που παίζει ο Ουρουγουανός και επίσης μπορεί να σκέφτεται ότι εάν κάνει την πρώτη του νίκη επί του Παναθηναϊκού μπορεί στο επόμενο ντέρμπι να έχει πάλι διαφορετικό αντίπαλο κόουτς!

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έχει βάλει γκολ σε όλες τις μεγάλες ελληνικές ομάδες (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρη), αλλά όχι στον Παναθηναϊκό. Έλειπε στην Αφρική στα περσινά ματς του Κυπέλλου, αλλά σε αυτά του πρωταθλήματος ήταν παρών χωρίς να μπορέσει να σκοράρει. Είναι ένα ακόμη μεγάλο κίνητρο για τον Μαροκινό «μπόμπερ». Είχαμε γράψει ότι στο ματς με την Μπράγκα ο Ελ Κααμπί ξεπερνούσε σε συμμετοχές με τον Ολυμπιακό αυτές σε όλους τους προηγούμενους συλλόγους του και θα επιθυμούσε να το γιορτάσει με ένα γκολ. Το πάρτι του είχε δύο τελικά...

Κι ο Γιώργος Μασούρας που έχει επιστρέψει στη δράση είναι ο τελευταίος από τους νυν παίκτες του Ολυμπιακού που είχε βάλει γκολ εκτός έδρας στον ΠΑΟ. Σε εκείνο το περίφημο 1-4 της Λεωφόρου, όταν είχε σκοράρει δύο φορές και είχε σερβίρει το τρίτο στον Ελ Αραμπί. Εκτοτε έχουν σκοράρει στη Λεωφόρο Μπιελ, Ποντένσε, Γιόβετιτς και Αλεξανδρόπουλος, αλλά κανείς δεν είναι τώρα «ερυθρόλευκος»...