Ολυμπιακός: Ο σεβασμός, ο χρόνος και η εσωστρέφεια

Αυτά που οφείλει να προσφέρει ο Ολυμπιακός στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και αυτό που πρέπει να αποφευχθεί για να μείνει το κλαμπ στα ψηλά σκαλοπάτια.

Ολυμπιακός: Ο σεβασμός, ο χρόνος και η εσωστρέφεια

Από την ημέρα που αποχώρησε ο Πέδρο Μαρτίνς ο Ολυμπιακός έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά με τους προπονητές. Από τον Αύγουστο του 2022 μέχρι και σήμερα οι Πειραιώτες έχουν αλλάξει επτά προπονητές. Τόσοι διαφορετικοί έχουν καθίσει στον πάγκο τους από τότε μέχρι σήμερα με τον Μεντιλίμπαρ να είναι ο έβδομος.

Στην ομάδα έχει δημιουργηθεί μεγάλη αστάθεια όλα αυτά τα χρόνια με τον Βάσκο να είναι ο έβδομος αυτής της λίστας των τελευταίων δύο ετών. Το κακό ξεκίνημα που έχει κάνει η ομάδα του Πειραιά έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία αδικαιολόγητη και υπερβολική πίεση στην ομάδα. Μία πίεση που σε μεγάλο βαθμό προήλθε εκ των έσω.

Το μεγάλο θέμα του Ολυμπιακού και αυτό που θέλει προσοχή από εδώ και στο εξής είναι μην κάνει μεγαλύτερη ζημιά στον ίδιο του τον εαυτό. Το όνομα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα μνημονεύεται για όσα χρόνια θα υπάρχει ζωή σε αυτόν τον πλανήτη. Είτε αρέσει σε ορισμένους, είτε όχι αυτή είναι η πραγματικότητα και την δημιούργησε μόνος του ο Βάσκος.

Ο κόσμος θα πρέπει να αντιληφθεί ότι ο Ολυμπιακός δεν θα παίρνει ευρωπαϊκό τρόπαιο κάθε χρόνο και ούτε είναι κάτι φυσιολογικό να βρεθεί στο Μπιλμπάο. Το ίδιο ισχύει και γι’ αρκετούς εντός ομάδας που πιστεύουν πως από εδώ και πέρα η ομάδα θα παίρνει το ένα ευρωπαϊκό μετά το άλλο.

Το χειρότερο που μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή είναι να βάλει τον Μεντιλίμπαρ σε μία διαδικασία να δίνει εξετάσεις σε κάθε παιχνίδι και να τον χαμηλώσει στα μάτια του κόσμου. Το δεύτερο δεν μπορεί να γίνει γιατί ο Βάσκος θα είναι πάντα κάτι διαφορετικό για τους οπαδούς. Ο Μεντιλίμπαρ το πρώτο πράγμα που προσπάθησε να κάνει αυτό το καλοκαίρι ήταν να συμμαζέψει την κατάσταση με το ρόστερ.

Έκανε προετοιμασία με παίκτες που υπάρχουν ακόμα στο ρόστερ και όχι με κάποιους που πήγαν και έφυγαν δανεικοί. Έχει κάνει τις επιλογές του, έχει το πλάνο του και θέλει να πεθάνει με αυτό. Ο ίδιος ο Ολυμπιακός οφείλει να προσφέρει ένα ήρεμο περιβάλλον στον Μεντιλίμπαρ για να κάνει τη δουλειά του και στο τέλος θα κριθεί και αυτός. Αξίζει τον σεβασμό όλων ο 63χρονος κόουτς και αυτό που δεν έχει ανάγκη το κλαμπ είναι η εσωστρέφεια.

Συμφωνούμε ότι έχει ελλείψεις το ρόστερ, αλλά και ο Μεντιλίμπαρ είχε ζητήσει με πάθος τον Ποντένσε. Μόνο γι’ αυτόν ενδιαφερόταν. Όλο αυτό που συμβαίνει στον Ολυμπιακό έχει δόση υπερβολής και είναι δεδομένο ότι η ομάδα θέλει το χρόνο της. Έχει ανέτοιμος παίκτες κλειδιά όπως ο Γκαρθία και ο Γουίλιαν.

Και κάτι που έχει τη σημασία του. Να μην ξεχνάμε ότι τα κάστρα πέφτουν από μέσα!