Ολυμπιακός: Όταν δέχεσαι γκολ στο 3ο λεπτό…

Ο Ολυμπιακός έδειξε νωρίς – νωρίς στο Χαριλάου ότι  οι υποσχέσεις στον Ρέντη έμειναν στα λόγια και μοιραία δέχτηκε ένα δεύτερο συνεχόμενο ισχυρό σοκ στο πρωτάθλημα.

Ολυμπιακός: Όταν δέχεσαι γκολ στο 3ο λεπτό…

Πώς το είπε ο Φραν Βέλεθ; «Ξέραμε τις αδυναμίες του Ολυμπιακού και εκεί τον χτυπήσαμε», είπε ο Ισπανός στόπερ του Άρη. Σε αυτή την πρόταση κρύβεται όλη η αλήθεια της ήττας των Πειραιωτών από τον Άρη στο Χαριλάου. Φαίνεται τόσο απλό, αλλά αντικατοπτρίζει πλήρως την αλήθεια.

Ο Άρης βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο. Ενδεχομένως και ο Άκης Μάντζιος να ήταν υπό πίεση μετά το 2-3 από τον ΟΦΗ. Τι έκαναν οι Θεσσαλονικείς κατά τη διάρκεια της εβδομάδας; Μελέτησαν το 0-0 του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό. Ήξεραν ότι αν έκλειναν τους χώρους στον άξονα, τότε ο Ολυμπιακός θα αναλωνόταν ξανά σε σέντρες. Συν τοις άλλοις ήξεραν ότι οι Πειραιώτες όταν ανεβάζουν ψηλά τις γραμμές τους, παρατηρείται σοβαρό πρόβλημα στο αμυντικό τους τρανζίσιον και δυσκολεύονται να «απαντήσουν» στις αντεπιθέσεις των αντιπάλων τους.

Ο Παναιτωλικός από αντεπιθέσεις έβγαλε τρεις φάσεις στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο αν ήταν πιο τολμηρός, θα μπορούσε να βγάλει κι άλλες. Απλώς όταν αποφάσιζε να βγει από το… καβούκι του και έφτανε στη μεσαία γραμμή, προτιμούσε να γυρίσει πίσω την μπάλα παρά να την πάει μπροστά.

Ο Άρης το τόλμησε. Έχει φυσικά και υψηλότερη ποιότητα μεσοεπιθετικά από τον Παναιτωλικό. Ο Μανού Γκαρθία έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του με τη φανέλα των «κιτρίνων». Ο Μορόν αν ήταν πιο προσεκτικός θα μπορούσε να πετύχει μίνιμουμ ακόμη ένα τέρμα!

Όπως διαπιστώσατε, περισσότερο στεκόμαστε στον Άρη, γιατί πολύ απλά θα πρέπει να δώσουμε τα εύσημα και στους Θεσσαλονικείς που διάβασαν εξαιρετικά τον Ολυμπιακό και τον εγκλώβισαν.

Οι «ερυθρόλευκοι» σε διάστημα 100 λεπτών έφτιαξαν μόνο δύο σοβαρές ευκαιρίες για γκολ. Οι υπόλοιπες απειλές ήταν από χτυπήματα φάουλ των Ολιβέιρα και Τσικίνιο.

Υποτίθεται ότι ο Ολυμπιακός ήταν πληγωμένος από την ισοπαλία με τον Παναιτωλικό. Υποτίθεται ότι το κλίμα που προέκυπτε από τον Ρέντη ήταν ένα κλίμα με παίκτες που θα πήγαιναν με το μαχαίρι στα δόντια στη Θεσσαλονίκη για να κάνουν την αντεπίθεσή τους. Και τι είδαμε; Τον Άρη να προηγείται στο 3ο λεπτό με χαρακτηριστική ευκολία. Άνετα πέρασε ο Ντιαντί τον Ορτέγκα, χωρίς ενόχληση πλάσαρε ο Μανού και 1-0 στο ξεκίνημα.

Ο Μεντιλίμπαρ μίλησε σωστά. Δεν στάθηκε στις διαιτητικές αποφάσεις ή για το αν μπήκαν σωστά ή όχι οι γραμμές από τον AVAR στο δεύτερο γκολ του Άρη.

Όλα αυτά είναι δευτερευούσης σημασίας όταν παρατηρείται ότι υπάρχει αγωνιστικό πρόβλημα. Είναι το δεύτερο σερί ματς που ο Ολυμπιακός δεν εμφανίζεται για 45 λεπτά και μετά… τρέχει. Ένας Ολυμπιακός χωρίς φαντασία, χωρίς επιθετικές ιδέες και πολύ προβλέψιμος.