ΑΕΚ: Παίρνει βοήθειες από τους «νέους»

Τα γκολ των «νέων» Κοϊτά και Πιερό βοήθησαν την ΑΕΚ να ξεπεράσει το εμπόδιο του Βόλου

ΑΕΚ: Παίρνει βοήθειες από τους «νέους»

Στην ΑΕΚ που αντιμετωπίζει από νωρίς στη σεζόν θέματα απουσιών, κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη για τον Ματίας Αλμέιδα. Ακόμα και για να ξεπεραστεί το εμπόδιο του θεωρητικά υποδεέστερου Βόλου, ο οποίος πάντως τους κράτησε τους «κιτρινόμαυρους» στην τσίτα για αρκετή ώρα στην αναμέτρηση της «Αγιάς Σοφιάς». Δεν ήθελε και πολύ να μπλέξει ο «δικέφαλος» και να υποχρεωθεί σε χαμηλή πτήση, που δεν θα του επέτρεπε να προσγειωθεί στο ρετιρέ της κατάταξης μαζί με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

Στην κατεύθυνση αυτή, έκαναν την διαφορά οι νέοι παίκτες που δείχνουν να προσαρμόζονται στις απαιτήσεις του Αργεντίνου κόουτς. Ο Αμπουμπακάρ Κοϊτά πέτυχε γκολ για δεύτερη αγωνιστική. Την έχει την επαφή με τα δίχτυα ο εξτρέμ από το Κονγκό, του αρέσει να πατάει περιοχή και είναι κάτι που το ζητά ο Αλμέιδα από όλους τους μεσοεπιθετικούς.

Όσο για την κορυφή της επίθεσης, ο Αϊτινός Πιερό την έκανε και αυτός τη δουλειά του σκοράροντας. Παίκτης της μίας επαφής, δεν έχει ιδιαίτερη συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας του, αλλά αυτά τα ήξεραν στην ΑΕΚ όταν τον πήραν, με σκοπό να συνδράμει κυρίως στο σκοράρισμα.

Με… αυτά και με αυτά, με εύκολο πρόγραμμα από τη μια, αλλά και με αναγκαστικές αλλαγές στην ενδεκάδα από την άλλη, η ομάδα του Αλμέιδα κινείται στα ψηλά στρώματα. Δίχως να θέλξει με την απόδοση της, αλλά με το σκεπτικό πως θα επιστρέψουν βασικά στελέχη στη συνέχεια, ενώ παράλληλα δεν θα έχει τις επιπλέον υποψχερεώσεις την Ευρώπη όπως οι ανταγωνιστές της και θαείναι περισσότερο ξεκούραστη σε βάθος χρόνου.