Με ένα χαμόγελο μέσα από τα δόντια

Ο Παναθηναϊκός δεν έχασε στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει να βελτιώσει κατά πολύ την αγωνιστική του εικόνα και να δημιουργήσει ποδόσφαιρο

Με ένα χαμόγελο μέσα από τα δόντια

Το πρώτο πράγμα που ήθελε ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα ήταν να μην χάσει από τον ΠΑΟΚ. Να μην επιστρέψει στην Αθήνα χωρίς βαθμό στις αποσκευές του και με ακόμα περισσότερη γκρίνια και το κατάφερε.

Μέχρι και πριν το ματς το κλίμα ήταν πολύ βαρύ στους «πράσινους», που ήταν ήδη πέντε βαθμούς πίσω από την πρώτη θέση και εάν έχαναν θα βρίσκονταν σε πάρα πολύ μειονεκτική θέση για τη διεκδίκηση του τίτλου.

Έτσι όπως ήραν τα πράγματα όμως, κι επειδή μένει η τελευταία γεύση, στον Παναθηναϊκό χτυπάνε το κεφάλι τους, αφού θα μπορούσαν να πάρουν ακόμα και τη νίκη, εάν ο Κοτάρσκι δεν έπιανε το ωραίο σουτ του Ιωαννίδη στο 93’.

Τα πράγματα βέβαια ξεκίνησαν πολύ άσχημα για τους «πράσινους» επειδή στο πρώτο μισάωρο δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους και κυρίως επειδή στη δεξιά πλευρά τους ο Βαγιαννίδης έπαιζε ουσιαστικά μόνος του στην άμυνα.

Ο Τετέ δεν βοηθούσε στο μαρκάρισμα με συνέπεια ο Μπάμπα να βγαίνει μόνος του και να προκαλεί προβλήματα ανεξάρτητα από το αν οι συμπαίκτες του δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που δημιούργησε.

Ο Παναθηναϊκός όμως έβγαλε τον Αράο δεξιά και έκλισε την τρύπα, ενώ μπόρεσε να κρατήσει τον ρυθμό στα πόδια του με τον Ιωαννίδη να μάχεται και να κερδίζει μπάλες.

Ο Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι ήταν εκείνος που αποσόβησε αρκετές φορές επικίνδυνες καταστάσεις την ώρα που ο ΠΑΟΚ έγινε πιο γρήγορος στις μεταβάσεις του στην επίθεση χωρίς όμως να έχει τον παίκτη που θα τελειώσει σωστά τις φάσεις.

Μάλιστα στο 93’ χρειάστηκε ο Κοτάρσκι να επέμβει σωτήρια για να αποκρούσει το σουτ του Ιωαννίδη και να μην γίνει η… ληστεία της χρονιάς!

Η επόμενη τριάδα αγώνων θα είναι απόλυτα καθοριστική για τον Παναθηναϊκό, για την συνέχεια.

Με δύο ντέρμπι απέναντι σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό και ένα ματς στο ΟΑΚΑ με τον Πανσερραϊκό θα είναι σημαντικό να μειωθεί η διαφορά στην κορυφή.

Για να γίνει αυτό ωστόσο πρέπει να βελτιωθεί η απόδοση της ομάδας κυρίως, όταν έχει την μπάλα, όταν θα πρέπει να δημιουργήσει παιχνίδι και να επιτεθεί ορθολογικά διότι μέχρι τώρα δεν το κάνει…