Ολυμπιακός: Έχει και χειρότερα από μία απώλεια δύο βαθμών

Ο Ολυμπιακός έχει την πρώτη του απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα, αλλά αυτή ανέδειξε κάποια χειρότερα πράγματα από ένα «Χ» με τον Παναιτωλικό.

Ολυμπιακός: Έχει και χειρότερα από μία απώλεια δύο βαθμών

Συμβόλαιο με τη νίκη δεν έχει κάνει κανείς στο ποδόσφαιρο, αλλά μία απώλεια βαθμών παίζει ρόλο και πως έρχεται. Ο Ολυμπιακός με τον Παναιτωλικό την πάτησε, διότι για μεγάλο διάστημα είχε την εικόνα ότι «έλα μωρέ θα μπει το γκολ, θα το πάρουμε το ματς».

Αυτή την εντύπωση έδιναν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του Πειραιά από την αρχή του αγώνα. Λίγο κατάλαβαν τι γίνεται γύρω στο 80’ όταν είδαν ότι κλεψύδρα είχε αδειάσει και πλέον το πράγμα σταματάει να είναι αστείο. Το ένα κακό της απώλειας με τον Παναιτωλικό είναι αυτό.

Το δεύτερο κακό είναι ότι αυτή τη φορά δεν ισχύει το «πάλι καλά που έγινε τώρα που είναι νωρίς». Δεν ισχύει γιατί μπορούσε να αποφευχθεί αυτό. Υπήρχαν τα δείγματα από τα προηγούμενα ματς του πρωταθλήματος. Είχαν σταλεί τα μηνύματα. Το πρόβλημα ήταν ίδιο και στα άλλα ματς και ότι κουβέντα γίνεται τώρα γινόταν και μετά από τα νικηφόρα ματς. Προφανώς δεν έγινε σωστή ανάγνωση των μηνυμάτων και δεν λήφθηκαν σοβαρά υπόψη όλα όσα συνέβησαν στις προηγούμενες τρεις αγωνιστικές.

Το τρίτο κακό είναι πως ο Ολυμπιακός δεν είχε κανένα σχέδιο. Ή μάλλον είχε. Σέντρα ο Ροντινέι και ξανά σέντρα ο Ροντινέι. Οι αμυντικοί του Παναιτωλικού καθάριζαν τις φάσεις και ο Τσάβες μάλλον πέρασε ένα ήρεμο βράδυ που ούτε ο ίδιος δεν το περίμενε πριν το ματς.

Το τέταρτο κακό για τον Ολυμπιακό είναι η έλλειψη φαντασίας. Το παιχνίδι του δεν έχει το απρόβλεπτο και δεν υπάρχει κάθετο ποδόσφαιρο. Με αυτά τα στοιχεία να απουσιάζουν θα είναι δύσκολο να επικρατήσει ομάδων όπως ο Παναιτωλικός που έχουν σωστή οργάνωση. ΄

Το πέμπτο κακό είναι η αλαζονεία που υπάρχει μετά την κατάκτηση του Conference League. Σωστά το έθιξε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην ομιλία τους στους παίκτες, αλλά αυτή η αλαζονεία υπάρχει σε όλο τον οργανισμό και δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός Ρέντη.